Lyt til artiklen

En opbremsning i byggeriet i Danmark får HusCompagniet til at indlede sparerunde. Samtidig nedjusterer man forventninger til 2022-regnskabet.

»Vi er i historisk udfordrede tider,« siger HusCompagniets administrerende direktør, Martin Ravn-Nielsen, i en pressemeddelelse.

Han pointerer i samme ombæring, at man har stået overfor 'ekstraordinære dfordringer og særlige straksomkostninger'.

I pressemeddelelsen beskriver HusCompagniet desuden, hvordan man opererer på et 'udfordret marked med pressede forsyningskæder, forhøjede materialepriser, stigende renter og inflation, der har ført til usikkerhed i markedet og en opbremsning i byggeriet.'

Det betyder, beretter HusCompagniet, at man nu 'påtænker at tilpasse organisationen' og mere konkret lukke et kontor i Horsens.

HusCompagniet har tidligere foretaget en justering af priserne overfor nye kunder og ikke de eksisterende.

»Det er vigtigt for os ikke at ændre på eksisterende kundekontrakter, og derfor vil de nødvendige prisjusteringer, vi har indført, vise sig med en forsinkelse,« siger Martin Ravn-Nielsen.

»Det ser vi i vores marginer nu, og vi forventer, at de vil fortsætte med stige i andet halvår af 2022,« siger Martin Ravn-Nielsen.

I den seneste forventning havde selskabet forventet en driftsomsætning på 320-360 millioner kroner for 2022-regnskabet

Og det er de forventninger, som nu justeres nedad til 265-290 millioner kroner i forbindelse med HusCompagniets halvårsregnskab for 2022.