En rigtig god kop kaffe kan være lidt af en kunst at lave.
Det måtte deltagerne i danmarksmesterskaberne i kaffebrygning sande, da de dystede om at vinde titlen som Danmarks dygtigste barista.
Et kvarter havde konkurrencens deltagere til at servere fire forskellige slags kaffer for dommerne. Det skriver Migogkbh.
En espresso, en mælkedrik, som eksempelvis kunne være en cappucino eller cortado og en signaturdrik.
Titlen som Danmarks bedste barista gik til Kian Hickman, og hvis man vil smage hans kaffe, så skal man til Torvehallerne i København.
Kian Hickman er nemlig souschef i Coffee Collective i Torvehallerne.
Vinderens signaturdrik var, ifølge Migogkbh, en etiopisk kaffe kaldet Buku.
I brygningen af den havde vinderen af konkurrencen dampet kaffeglassene med aromaer fra Rooibos te.
Ved konkurrencen, som blev afholdt i forbindelse med Dansk Kaffefestival i Valby, konkurrerede deltagerne i blandt andet kunsten at skumme mælk, espressobrygning og kaffeopskrifter.
Vinderen af hele konkurrencen vandt sidste år sølv og forrige år bronze, så det er altså en mand, der kan sit kaffe-kram.
Coffee Collective var generelt tunge spillere i årets kaffekonkurrence. Alle tre finalepladser gik nemlig netop Coffe Collective.
Kian Hickman skal med sin titel som danmarksmester deltage i verdensmesterskabet, som afholdes i Melbourne i Australien, den 4.-7. maj.



