Coronakrisen har betydet flere uger med aktiefald, og det har nu åbnet muligheder for mangemilliardæren og investoren Warren Buffett.

Han kan nu købe flere mastodont-selskaber, der er på den amerikanske børs – kontant.

Det skriver mediet Business Insider.

Ifølge Business Insider viser tal fra slutningen af december, at Buffetts holdingselskab, 'Berkshire Hathaways', har en pengetank på 125 milliarder dollar svarende til 838 milliarder danske kroner i kontanter, likvider og kortsigtede investeringer.

Hvis det tal stadig stemmer, og de kortsigtede investeringer er realiseret før aktiefaldene, betyder det, at Buffett vil kunne købe McDonald's, Boeing eller Tesla – kontant.

McDonalds har efter ugerne med aktiefald en markedsværdi på 135 milliarder dollar, Boeing har en værdi på 102 milliarder dollar, og Tesla har en værdi på 97 milliarder dollar.

Warren Buffett ville også kunne opkøbe enten et selskab i S&P 500-indekset, 80 selskaber i Nasdaq 100 eller 11 i Dow 30.

Warren Buffett og hans holdingselskab har tidligere meddelt vigtigheden af at have et pengelager gemt væk til dårlige tider.

Buffett meddelte tidligere i 2019, at 'Berkshire Hathaways' var på udkig efter en erhvervelse i en anseelig størrelsesorden, men på daværende tidspunkt var priserne for høje. Det er de så måske ikke længere.

Ifølge de seneste tal fra Forbes har Warren Buffett en formue på på cirka 70 milliarder dollar, svarende til 469 milliarder kroner.

Han ejer desuden store dele af Apple og Coca-Cola.

Investoren har dog også kunnet mærke coronakrisen, og hans formue skulle være faldet med 10 procent siden udbruddet af virussen.