Danske Bank annoncerede tidligere onsdag, at den administrerende direktør, Thomas F. Borgen, fratræder sin stilling i forbindelse med den verserende hvidvaskskandale.

Alligevel kan direktøren forlade sin topstilling med en pose penge i hånden. Og den er ikke lille.

Et 'gyldent håndtryk' på alt fra 13 til 25 millioner kroner er blevet nævnt i løbet af onsdagen, og det er bestemt ikke faldet i god jord hos flere af den store banks kunder.

'Hvis idioten får sin kæmpe bonus, så skifter jeg bank. Længere er den sag ikke,' skriver Konstantin Kragh-Schmidt eksempelvis på Danske Banks Facebook-side, og han er ikke den eneste, der udtrykker sin foragt over det gyldne håndtryk.

'Hvis direktører ikke lever op til deres ledelsesansvar og udøver ulovlige handlinger eller er uetiske i deres adfærd - samt evt. påfører virksomheden store økonomiske tab - så skal de bortvises uden løn. De skal da ikke præmieres med fratrædelsesordninger,' skriver ‎Jørgen Krogh Larsen‎ også på Facebook-siden.

Danske Bank afholdt onsdag formiddag et pressemøde om hvidvasksagen, og her blev der blandt andet spurgt ind til, om Thomas Borgen ville få en lukrativ fratrædelsesordning.

Det ville banken ikke svare på, men henviste i stedet til direktørens kontrakt.

»Thomas Borgen bliver stillet, som det fremgår af hans kontrakt. Der er regler, der regulerer den situation. Det kan man læse om i årsrapporten, hvor både varsler og andre forhold er beskrevet,« sagde en tydeligt irriteret bestyrelsesformand, Ole Andersen, på pressemødet.

Og i årsrapporten fremgår det, at direktøren har krav på 12 måneders opsigelsesvarsel, når han selv pakker tasken og siger op. Ifølge Ritzau svarer det som minimum til 13 millioner kroner i Thomas Borgens tilfælde.

Samtidig vil Thomas Borgen kunne beholde sine aktier og de aktier, han har fået som del af sit incitamentsprogram.

Danske Bank-kunderne har reageret stærkt på store pengebeløb.

Herunder følger en række opslag på bankens Facebook-side, hvor det gyldne håndtryk kritiseres.