Den fynske virksomhed Carl Hansen og Søn, som laver klassiske danske designmøbler, klarer det rigtig godt.

Faktisk har de fordoblet deres omsætning siden 2017, og resultatet er femdoblet. Det skriver Børsen.

Alene i 2021 steg deres salg med 37 procent til rekordhøje 966 millioner kroner, ligesom resultatet efter skat blev løftet med 91 procent til 137 millioner kroner.

»Serierne bliver større og større, og når de gør det, kan vi bedre fodre maskinerne og køre møblerne igennem upåklageligt. Det gør, at effektiviteten stiger. Jo mere, vi putter igennem maskinerne, jo bedre går det,« forklarer Knud Erik Hansen, der er tredje generation og administrerende direktør i virksomheden, om de positive tal.

Et af de produkter virksomheden sælger flest af, er den populære Y-stol af designer Hans Wegner. Det er hver 10. af deres solgte varer, der er en Y-stol.

Tilbage i 2014 udvidede virksomheden markant, da man købte de gamle Velux-produktionshaller i Gelsted på Fyn. Her udvidede man altså produktionsarealet med 7.500 kvadratmeter, skrev Berlingske dengang.

Knud Erik Hansen lægger heller ikke skjul på, at det er investering i maskiner og kapacitet, som der fokuseres på, og at han derfor ikke har trukket ekstra ud til sig selv trods de positive regnskaber.

Han vil sikre fremtiden, lyder det til Børsen.