Elektronikkæden Fona gik den 1. februar 2016 i betalingsstandsning på grund af dårlige økonomiske resultater.
Elektronikkæden Fona gik den 1. februar 2016 i betalingsstandsning på grund af dårlige økonomiske resultater. Foto: Linda Kastrup

Mange års intens priskrig presser nu en af landets største elektronikkæder i knæ. I en pressemeddelelse udsendt mandag middag fremgår det, at Fona er kommet i så store problemer, at der er behov for at skyde ny kapital ind i den hæderkronede elektronikkæde.

Fona er på jagt efter en ny partner eller ejer, som er villig til at skyde ny kapital i virksomheden. Derfor har selskabet nu taget hul på en såkaldt rekonstruktion, hvor det skal afklares, hvordan Fona kan føres videre. Kreditorerne har fået besked om, at de må vente med at få deres penge.

Fona oplyser i meddelelsen, at øvelsen ikke kommer til at berøre kunderne. Medarbejdernes lønninger er desuden sikret.

power1

Michael Kjær, der er administrerede direktør i F Group A/S, som ejer Fona, forventer, at der bliver fundet en løsning, men kan ikke love, at der vil være job til alle.

»Det gør mig meget ondt, at virkeligheden for Fona ser ud, som den gør, da medarbejderne er uden skyld i den situation, vi er havnet i. Men vi går alle helhjertet ind i at finde den bedste løsning for virksomheden, for Fona er en fantastisk virksomhed. Vi omsætter for næsten to milliarder kroner, vi er kendt af alle danskere, og vi har en stribe butikker – alle med ’AAA-placering’. Derfor håber jeg selvfølgelig også, at vi hurtigt kan forhandle os frem til en løsning, som vil være til glæde for både kunder og medarbejdere«, siger Michael Kjær i en pressemeddelelse.

power1

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.