Corona har ramt rejsebranchen hårdt. Flere rejser nu, men det er ifølge brancheforening ikke nok.

Selv om efterårsferien har givet mere at lave i landets lufthavne, er det ikke noget, der redder året for landets rejsebureauer.

Det er meldingen fra Lars Thykier, der er administrerende direktør hos Danmarks Rejsebureau Forening (DRF), som organiserer bureauer som Albatros og Kilroy.

- Det er klart, at alt det, der ikke blev solgt i det første halvår, kommer ikke igen. Så på den måde er 2021 ikke noget godt år, siger han.

Rejsebranchen har været særdeles hårdt ramt af corona og de restriktioner, der har været indført for at inddæmme spredningen af virusset.

Nu er de fleste efterhånden fjernet, og en del danskere drager altså i ferien sydpå. Men det giver ikke nødvendigvis et godt efterår for branchen.

- Vi har koncentreret rejserne omkring ferien. Det er fint nok, men der er en del uger frem mod jul, som ikke er solgt så godt, siger Lars Thykier.

Han peger på, at det stadigvæk er op ad bakke for rejsebureauer, som sælger rejser til destinationer uden for EU, hvor der flere steder er begrænset indrejse.

Hos rejseselskabet TUI tegner efteråret til at blive godt. I efterårsferien er der solgt ti procent flere pladser end i 2019, og i oktober er der solgt op mod 30 procent flere rejser end perioden i 2019.

Det opvejer dog ikke den modvind, der har været i starten af året.

- Vi har været lukket ned voldsomt længe, og sommeren åbnede først for alvor i juni.

- Det er lige sent nok til at indhente salget for sommeren, den vigtigste periode, siger kommunikationschef Mikkel Hansen og peger på, at mange booker ferien i god tid.

Han tror på, at 2022 bliver et nogenlunde normalt år for rejseselskabet. Hos TUI kan man nemlig allerede se en rigtig positiv tendens, siger han.

- Der er meget ferielyst og mange feriepenge, der er sparet op det seneste år. Vi kan allerede se nu, at bookingerne tikker ind. Det gælder både sommeren 2022 og den vinter, vi ser ind i nu.

- Den eneste kæphest er Thailand, som skal finde ud af, hvornår der åbnes for danske turister, siger kommunikationschef Mikkel Hansen.

Hos Danmarks Rejsebureau Forening er direktør Lars Thykier mere forbeholden, når det kommer til næste år.

- Det kommer meget an på, hvad der sker. Dels med corona, men også hvilke lande der har lyst til at åbne for turister, siger direktøren.

/ritzau/

Andre læser også