Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

For andet år i træk har den danske fitnesskæde Fitness World tabt et trecifret millionbeløb.

I regnskabet for 2021 står der, at fitnesskæden, der er den største i Danmark, har tabt 221 millioner kroner.

Til sammenligning lød underskuddet i 2020 på hele 330 millioner kroner.

For begge år har den altoverskyggende årsag til underskuddene været corona, der i perioder har tvunget kæden til at holde sine centre lukket.

Efter at centrene måtte holde lukket i tre og en halv måned i 2020, måtte de holde lukket i fire måneder i 2021.

- Nedlukningen reducerede omsætningen betydeligt i både 2020 og 2021, men omsætningen forventes at stige i 2022, da Danmark normaliseres efter pandemien, står der i regnskabet.

Mens Fitness World i 2021 har haft en omsætning på 768 millioner kroner, var den året tidligere på 915 millioner kroner.

I 2019, året før corona lukkede Danmark, havde Fitness World en omsætning på 1366 millioner kroner og et overskud på 79 millioner kroner.

Selv om de seneste to år har budt på store underskud, ringer alarmklokkerne ikke hos Fitness World, der er ejet af den britiske fitnesskæde Puregym.

I regnskabet står der, at Fitness World er fuldt ud støttet af sin ejer, og at den danske kæde har rådighed til finansiel støtte, hvis det skulle blive nødvendigt.

Fitness World regner dog med, at kæden selv kan begynde at tjene penge igen i 2022.

- Vi forventer gradvist at vende tilbage til en normal forretning i løbet af 2022, og derfor forventer vi omsætning og indtjening på niveauer, som før corona ramte tidligt i 2020, skriver Fitness World.

På Fitness Worlds hjemmeside står der, at kæden har 169 centre i Danmark. Det gør kæden til den fitnesskæde med flest centre herhjemme.

De mange centre giver beskæftigelse til mere end 1000 medarbejdere.

/ritzau/

Andre læser også