Ingen EU-lov er blevet overtrådt af det danske eller estiske finanstilsyn i håndteringen af Danske Bank.

Hverken det danske eller estiske finanstilsyn har forbrudt sig imod nogen EU-lovgivning i forbindelse med deres håndtering af Danske Banks hvidvasksag, konkluderer EU's bankmyndighed, EBA.

Det skriver det estiske finanstilsyn på sin hjemmeside.

- Ved en afstemning på et møde 16. april konkluderede EBA's bestyrelse, at der ikke er fundet noget brud på EU-lovgivning og besluttede at lukke en undersøgelse uden anbefalinger, skriver det estiske finanstilsyn.

I en meddelelse bekræfter Finanstilsynet, at EBA har frikendt begge tilsyn.

- Jeg er meget tilfreds med, at EBA har lyttet til de argumenter, vi og vores estiske kolleger har lagt frem, siger tilsynets direktør Jesper Berg.

Undersøgelse relaterer sig til Danske Banks estiske afdeling. Her har udenlandske kunder ifølge bankens egen undersøgelse ført store milliardbeløb gennem banken.

Undersøgelsen fandt 6200 mistænkelige kunder. Den samlede strøm af penge fra de udenlandske kunder gennem den estiske filial i perioden 2007-2015 udgjorde 200 milliarder euro. Det svarer til knap 1500 milliarder kroner.

Undersøgelsen har ikke kunnet fastslå, hvor stor en del af beløbet der er "mistænkeligt". Men det er formentligt "en meget stor del" af de 1500 milliarder kroner.

EBA åbnede i februar en undersøgelse af, om de to landes tilsyn havde overholdt deres tilsynsopgaver.

Dengang sagde EU-Kommissionens viceformand, Frans Timmermann:

- Kommissionen beder EBA om at bruge alle sine muligheder for at undersøge dette mulige brud på - eller manglende implementeringer af - EU-lov hos både danske og estiske tilsynsmyndigheder.

Tidligere har et særligt udvalg om skattesnyd og hvidvask i EU-Parlamentet givet det danske tilsyn en skarp kritik i en rapport. Her blev der dog ikke behandlet, om der overtrådt noget lovgivning.

/ritzau/