Den danske designportal Eniito sælger blandt andet tøj, møbler og nordisk design.

Nu får de en solid økonomisk indsprøjtning af Carl Christian Nielsen, der er medejer af fadølsvirksomheden Micro Matic. Ifølge TV 2 så har han valgt at investere et millionbeløb i virksomheden.

Begrundelsen er simpel:

'Når jeg står klar med den her investering, er det fordi jeg, ligesom folkene bag Eniito, ser et kæmpe potentiale for udbredelsen af nordisk design i Asien og resten af verden. Den forretningsidé og det setup, som Eniito har, giver dem gode muligheder for at nå deres mål, og derfor har jeg valgt at gå ind i projektet,' fortæller Carl Christian Nielsen i en skriftlig kommentar til TV 2.

Den administrerende direktør for den kun et år gamle virksomhed, Thomas Brixen, oplyser, at det ikke kun er Kina, som de har tænkt sig at erobre. De har også tænkt sig at gøre et forsøg med det amerikanske marked.

»Nordisk design er ufattelig hot i hele verden lige nu. Vi er måske selv ved at være lidt trætte af det, fordi vi går rundt i det hele tiden, men ude i verden er det stadig hot,« siger Thomas Brixen til TV 2 om satsningen.

Selvom beløbets eksakte størrelse ikke bliver afsløret, så må man formode, at Carl Christian Nielsen, der hører hjemme på Fyn, har råd til at investere.

Ifølge Børsens seneste oversigt over Danmarks rigeste personer, er han den 51. rigeste dansker. Han har ifølge mediet en formue på 2,1 milliarder danske kroner. Han er også bestyrelsesmedlem i Odense Sport og Event, der ejer Odense Boldklub.