Bestseller sender tusindvis af medarbejdere hjem midlertidigt.

Modekoncernen har mandag meldt ud, at man sender 2.400 medarbejdere hjem. Hjemsendelsen sker fra i morgen, den 24. marts og frem til 9. juni. Det skriver Jyllands-Posten.

Hjemsendelsen sker kun et par dage, efter Bestseller måtte fyre 750 medarbejdere på grund af den krise, som koncernen er inde i på grund af coronavirussen.

Dermed er 3.150 medarbejdere hos Bestseller påvirket – enten ved fyring eller hjemsendelse – som følge af coronavirus.

Anders Holch Povlsen har tidligere oplyst, at markedet og dermed salget mere eller mindre er gået i stå, hvorfor man har været nødsaget til at ty til handling medarbejdermæssigt..

Bestseller kan dog begrænse antallet af afskedigelser takket være den økonomiske hjælpepakke, regeringen præsenterede torsdag, forklarer den adm. direktør og ejer af Bestseller, Anders Holch Povlsen.

»Hjælpepakken er en rigtig god håndsrækning fra regeringen, og den betyder, at vi har kunnet begrænse antallet af afskedigelser, selvom jeg stadig er ked af, at det overhovedet har været nødvendigt at skulle sige farvel til meget dygtige og meget loyale kolleger. Vores største opgave nu er at se fremad og forsøge at bevare så mange arbejdspladser som muligt.«

Bestseller har 2500 butikker og 15.000 forhandlere på tværs af 55 lande.

Trods modgangen tror koncernen fortsat, at man vil overleve krisen og derved på sigt opretholde arbejdspladser i Danmark.

Det vil koncernen i hvert fald kæmpe for, forsikrer Anders Holch Povlsen ifølge Jyllands-Posten.

Bestseller har i alt 4.800 ansatte, hvilket betyder, at mere end halvdelen af deres medarbejdere er berørt af corona-krisen.

Koncernen står bag populære tøjmærker som Jack & Jones, Selected, Pieces og Vero Moda.