Lyt til artiklen

Flere sure smileyer. En stor skandale. Og en konkurs.

Domino's har været meget igennem her i Danmark – men nu vejrer den omdiskuterede pizzakæde i den grad morgenluft.

For første gang siden, at kæden genopstod efter konkursen i 2019, kan Domino's nu fremvise et regnskab med overskud, skriver Finans.

1,9 millioner kroner tjente kæden efter skat i regnskabsåret 2020/2021 – og Domino's har store ambitioner for fremtiden her i Danmark.

Planen er, at der skal langes pizzaer over disken i ikke mindre end 100 nye Domino's her til lands inden 2030. En markant oprustning i forhold til de 26 restauranter kæden i øjeblikket har i Danmark.

Samtidig arbejder Domino's på at løse en anden – og mindst lige så stor – udfordring.

At genvinde danskernes tillid til det skandaleombruste brand.

»Det var rystende at se, hvad der foregik i Danmark. Det var helt fremmed for os som pizzakæde, og det var forfærdeligt at være vidne til det, for det er på ingen måde det, Domino’s står for,« siger landechef Kellie Taylor til Finans om den skandale, der rystede Domino's brand så meget, at kæden endte med at gå konkurs.

Hun tog over, da den australske franchisetager, Domino's Pizza Enterprise, overtog rettighederne til forretningen i Danmark efter konkursen i 2019.

En konkurs, som kom efter at tv-programmet Operation X havde afsløret flere kritisable forhold, herunder hygiejneproblemer og fusk med datomærkning.

Kellie Taylor erkender, at det bliver et langt, sejt træk at genoprette Domino's ry her i Danmark.

Men hun føler, at kæden er på rette vej, og er stolt over, hvor langt man er kommet efter det absolutte nulpunkt, som var udgangspunktet, efter at Domino's Pizza Enterprise overtog konkursboet for tre år siden.