Det ser ud til, at et sandt familiedrama har udspillet sig i det historiske Harboe-bryggeri i det sydvestsjællandske.

Selskabets administrerende direktør, Karina Harboe Laursen, er fratrådt sin stilling pr. dags dato. Det samme er to andre ledende medarbejdere.

Samtidig indtræder hendes far, Bernd Griese, som formand for selskabet.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra selskabet.

»Årsagen hertil er, at det ikke har været muligt at finde enighed om implementeringen af selskabets fremadrettede strategiske retning,« lyder det i meddelelsen.

Bernd Griese er ikke fremmed i Harboe, da han tidligere stod i spidsen for bryggeriet i 39 år.

Det er da også kun omkring et halvt år siden, at Karina Harboe Laursen overtog posten som direktør i selskabet – efter netop sin far.

I juni blev hun den sjette generation af Harboe-familien til at stå i spidsen for bryggeriet.

Dengang sagde bestyrelsesformand Søren Stampe om Karina Harboe Laursen:

»Med Karina Harboe Laursen som ny administrerende direktør får forretningen en stærk, ukonventionel og empatisk leder, der står for både kontinuitet og forandringsparathed – en leder, der båret af familiens stærke værdier, fornyelsens kraft og evnen til at engagere mennesker kan stå i spidsen for en både national og international vækst.«

Harboes Bryggeri renser dog ikke kun ud på direktørposten. Også bestyrelsesformanden og en anden direktør er fortid.

Der er tale om netop Søren Stampe som bestyrelsesformand og Kirsten Ægidius på posten som salgs- og marketingdirektør, der forlader selskabet.

I stedet for Karina Harboe Laursen indtræder Søren Malling, der er tidligere logistikchef i Harboe og gift med Vibeke Harboe Malling, Bernd Grieses anden datter, og samtidig søster med den afgående direktør, som administrerende direktør.

»For at sikre kontinuiteten og fastholde momentum i vores aktiviteter og de vigtige strategiske initiativer, vi er i gang med, har bestyrelsen indsat en direktion med to af vores stærke ledere, der kan overtage stafetten med det samme,« lyder det i fondsbørsmeddelelsen.

Harboes Bryggerier producerer drikkevarer i tre lande og sælger dem på mere end 90 markeder verden over.

Selskabet sælger drikkevarer såsom øl, energidrikken X-Ray og sodavand.