Lyt til artiklen

Der blæser nye vinde over energimastodonten Ørsted.

Det danske energiselskab meddeler tirsdag, at der rykkes rundt på forretningen i forsøget på at sikre vækst i fremtiden.

Det betyder også, at selskabets næstkommanderende, viceadministrerende direktør Martin Neubert, forlader sin stilling ved udgangen af oktober.

»Som en naturlig følge heraf har jeg konkluderet, at det var det rigtige tidspunkt for mig til at træde tilbage og bruge min tid og mine kræfter på at undersøge, hvilke nye og spændende udfordringer jeg skal forfølge som det næste skridt i min karriere uden for Ørsted,« udtaler han i pressemeddelelse fra Ørsted.

Ørsted oplyser, at selskabets nuværende virksomhedsstruktur ændres, så området Commercial og forretningsområdet Onshore vil blive erstattet af tre regioner: Europa, Amerika samt Asien og Stillehavsområdet (APAC).

I forbindelse med den nye omstrukturering vil Executive Committee-forretningsområdet Commercial blive nedlagt, og Martin Neubert træder tilbage som både kommerciel direktør og viceadministrerende direktør.

Han forlader Ørsted efter næsten 15 år i virksomheden.

»Jeg har stor respekt for og forstår til fulde Martins beslutning om at gribe muligheden for at tage næste skridt i hans imponerende karriere,« udtaler Ørsteds administrerende direktør, Mads Nipper, i pressemeddelelsen.

Ørsted A/S, tidligere DONG Energy A/S, er Danmarks største energiselskab og en af Nordeuropas førende energikoncerner med hovedsæde i Fredericia.