Den danske smykkekoncern House of Amber, der blandt andet har forretninger i Kina og Dubai, er gået konkurs.

Det skriver Statstidende på sin hjemmeside. Her fremgår det, at der er blevet modtaget en konkursbegæring tirsdag 21. juli.

House of Amber sælger alt fra ringe og halskæder til brocher.

En af koncernens butikker, den i Nyhavn i København, fungerer tilmed som et ravmuseum.

Butikken i Nyhavn er et yndet turistmål for såvel lokale som turister. Sidstnævnte har der dog ikke været mange af de seneste måneder på grund af udbruddet af coronavirus.

Coronakrisen har også været stærkt medvirkende til at dreje nøglen om hos smykkekoncernen, fortæller kurator Henrik Selchau Poulsen til B.T.

»House of Amber har været særskilt hårdt ramt af covid-19, hvor de først er ramt af nedlukning, og så har der næsten ingen internationale turister været efter genåbningen, som ellers udgør en stor del af omsætningen,« siger han og tilføjer:

»Vi har jo set, at mange virksomheder har været ramt under nedlukningen, og visse virksomheder har så også været hårdt ramt, efter man er åbnet op igen. Og det er House of Amber så iblandt,« siger Henrik Selchau Poulsen, kurator fra Bruun & Hjejle.

Den danske smykkekoncern House Of Amber er gået konkurs.
Den danske smykkekoncern House Of Amber er gået konkurs. Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Vis mere

Ifølge kuratoren vil man nu forsøge at finde en køber til aktiviterne i den konkursramte smykkekoncern.

»Der er jo fortsat et spændende forretningsgrundlag, så vi kigger på, om vi kan finde en køber, eventuelt i en neddroslet form, der vil overtage aktiviteterne i House of Amber inden for de næste par uger,« siger Henrik Selchau Poulsen.

Konkursen kommer, efter at House of Amber på koncernniveau fra 2016 til 2019 har haft underskud. Samlet for årene er der blevet tabt omkring 25 millioner kroner.

I forbindelse med det seneste årsregnskab, der blev offentliggjort for to måneder siden, gjorde ledelsen opmærksom på, at coronakrisen pressede økonomien.

'Men ledelsen har en forventning om, at de nødvendige kreditter kan opretholdes, og at indtjeningen kan genskabes med tilpasning af omkostningsbasen, hvorfor årsregnskabet er aflagt med fortsat drift for øje,' skrev ledelsen i regnskabet.

House of Amber har eksisteret siden 1933. Ifølge cvr.dk er Jens Heimburger, et tidligere medlem af Folketinget for De Konservative, medejer af koncernen.