Det relativt ukendte danske techfirma Phase One, der sælger specialkameraer, får ny ejer, og dermed tjener adskillige ansatte på at have aktier i firmaet.

Kapitalfonden Silverfleet Capital samt Phase Ones ledelse og en gruppe ansatte, der i alt har 40 procent af fotofrontløberen, har solgt aktiemajoriteten i selskabet for næsten 1,5 milliarder kroner til kapitalfonden Axcel.

»Det er klart, at Axcel ikke går ind i dette, hvis man ikke tror på, at der er et stort potentiale at realisere. Jeg tror, at alle medarbejdere er stolte af at få det skulderklap,« siger Henrik Håkonsson til Finans.dk.

31 ansatte har aktier i Phase One. Mindst 10 har geninvesteret i firmaet i forbindelse med salget.

Firmaets kameraer bliver solgt til blandt andre kendte firmaer som Bootz, Amazon og Google. Kameraerne bruges f.eks. til Google Maps, inspektion af eksempelvis vindmøller og elledninger.

Phase One sælger også kameraer til professionelle fotografer, men med Silverfleet Capitals hjælp kom selskabet i højere grad i kontakt med større virksomheder.

Christian Bernberger Bro, der er partner i Axcel, betegner Phase Ones kameraer som 'Ferrari eller måske Bugatti inden for kameraer'. Axcel er blandt andet kendt for dets givtige investering i den succesfulde smykkevirksomhed Pandora i 2008.