Den danske milliardær, Anders Holch Povlsen, har nu købt så meget land i Skotland, at han er landets største jordbesidder.

I den forbindelse har et af Bestseller-ejerens selskaber, Wildland Limited, offentliggjort en 200 års-vision for naturen på Anders Holch Povlsen mange hektarer.

Ifølge det skotske medie, The Press and Journal, vil den 46-årige milliardær ‘genoprette højlandet til dets tidligere storslåede, naturlige tilstand og reparere den skade, som mennesket har påført det.’

Siden 2006 har  Anders Holch Povlsen opkøbt land i Skotland. Senest har han købt ‘Kinrara Estate’ og de medfølgende 404 hektarer.

 Anders Holch Povlsen ses her med sin kone  Anne Storm Pedersen.
Anders Holch Povlsen ses her med sin kone  Anne Storm Pedersen. Foto: Jeppe Michael Jensen
Vis mere

Det har betydet, at han har overhalet hertugen af Buccleuch, der hidtil har kunnet prale med at være den privatperson med flest tønder land på sine skøder.

Anders Holch Povlsen har nu  89.000 hektarer ifølge The Press and Journal

»Den her kærlighed til det skotske højland har manifesteret sig i et stadigt større engagement i løbet af årene,« siger Anders Holch Povlsen selv ifølge Aberdeen-mediet.

Milliardæren bedyrer, at han vil bruge mange af sine millioner på at få tabt dyreliv tilbage til landet, eksempelvis losser og storke.