Opdateret: Tidligere fremgik det af overskriften, at Lunar Bank har fået et påbud mod at udstede nye lån. Lunar Bank må dog gerne udstede lån, og gør det også nu, oplyser de til B.T. Det er således kun, hvis påbuddet ikke følges, at banken ikke må udstede lån.

Lunar Bank har fået et påbud fra Finanstilsynet.

Det skyldes, at banken har haft store mangler i sin kreditgivning.

Det skriver Børsen, der henviser til en inspektionsredegørelsen foretaget af Finanstilsynet.

Ifølge tilsynet har Lunar ikke i en tilstrækkelig grad indhentet oplysninger om forbrugernes faste udgifter eller lavet en individuel vurdering af, hvorvidt forbrugerens rådighedsbeløb var tilstrækkeligt i forhold til at kunne betale lånene tilbage til tiden.

Og bankens mangel på kreditvurdering er ifølge Finanstilsynet et brud på kreditaftaleloven. Hvis der ikke strammes op, og påbuddet ikke efterleves, må Lunar Bank ikke udstede nye lån fremover.

Spørger man Lunar selv, så har man dog rettet op på processerne, skriver de til Børsen:

»Det har været – og er fortsat Lunars opfattelse – at vores hidtidige løsning har været på højde med det generelle niveau i den finansielle sektor i Danmark. Men vi anerkender myndighedernes præciseringer, og vi har siden opdateret vores processer i overensstemmelse med Finanstilsynets vurdering,« skriver Anders Hartlev, administrerende direktør i Lunar Bank.

De opgraderede processer skal banken nu dokumentere over for Finanstilsynet senest 8. december.