Novo Nordisk kan være rigtig glade.

De er nemlig sprunget en plads op på Børsens årlige opgørelse over Top 1000 største virksomheder i Danmark og er nu nummer to. Dog overrasker det ikke, hvis man ser, hvem de har overhalet.

Den tidligere andenplads gik til Danske Bank. Ifølge Børsen er der en god grund til, at banken er faldet en plads og nu ligger nummer tre.

De finansielle virksomheder er generelt hårdt ramt på listen som følge af en række skandaler - Danske Bank har blandt andet været igennem hele hvidvaskskandalen og er fortsat i gang med at rette op på problemerne.

Faktisk er den finansielle branche den eneste, der ifølge Børsen har haft behersket fremgang. Alle andre brancher går frem.

Førstepladsen på listen er ikke videre overraskende men dog stadig imponerende.

Der er naturligvis tale om A.P. Møller - Mærsk, der er landets suverænt største selskab. De har en omsætning på 246 milliarder kroner og er dermed større end anden- og tredjepladsen - til sammen.

Udover de tre ovennævnte virksomheder er der flere kendinge på Børsens liste. Arla Foods ligger på femtepladsen, mens Vestas ligger på sjettepladsen.

Kigger vi lidt længere ned, finder vi Carlsberg på en 12. plads, mens Lego ligger på en 18. plads.