Lyt til artiklen

Danish Crown har det ikke nemt sydpå for tiden.

Derfor tager de nu konsekvensen og lukker en fabrik med 200 ansatte i Tyskland.

Det skriver de i en pressemeddelelse ifølge Fødevarewatch.

»Vi skal simpelthen tjene flere penge i Tyskland. Derfor mener vi, det er tid til at flytte fokus fra ren storproduktion til et mere agilt setup,« siger Jais Valeur, adm. direktør i Danish Crown, i pressemeddelelsen.

Fabrikken, der nu bliver lukket, ligger i byen Boizenburg nær Hamborg. Der har Danish Crown produceret kød i 20 år.

»Det er en træls situation, for der er mange dygtige og trofaste medarbejdere ansat på fabrikken i Boizenburg. I det omfang, det er muligt, vil de blive tilbudt job på en af vores andre fabrikker,« fortæller Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Ifølge Fødevarewatch er det tyske marked ikke længere så stort for kødgiganten, som det tidligere har været. Faktisk, skriver de, har Jais Valeur tidligere talt om en »udmattelseskrig« i det store land mod syd og sammenlignet situationen med en western-film.

Den slutter med, at alle skyder hinanden.

»Det tyske marked er last man standing.«