Hov, giv os lov at afspille artiklen. Den er klar, når du har klikket 'Tillad alle'
Danish Crown har det ikke nemt sydpå for tiden.
Derfor tager de nu konsekvensen og lukker en fabrik med 200 ansatte i Tyskland.
Det skriver de i en pressemeddelelse ifølge Fødevarewatch.
»Vi skal simpelthen tjene flere penge i Tyskland. Derfor mener vi, det er tid til at flytte fokus fra ren storproduktion til et mere agilt setup,« siger Jais Valeur, adm. direktør i Danish Crown, i pressemeddelelsen.
Fabrikken, der nu bliver lukket, ligger i byen Boizenburg nær Hamborg. Der har Danish Crown produceret kød i 20 år.
»Det er en træls situation, for der er mange dygtige og trofaste medarbejdere ansat på fabrikken i Boizenburg. I det omfang, det er muligt, vil de blive tilbudt job på en af vores andre fabrikker,« fortæller Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.
Ifølge Fødevarewatch er det tyske marked ikke længere så stort for kødgiganten, som det tidligere har været. Faktisk, skriver de, har Jais Valeur tidligere talt om en »udmattelseskrig« i det store land mod syd og sammenlignet situationen med en western-film.
Den slutter med, at alle skyder hinanden.
»Det tyske marked er last man standing.«