2,5 millioner kroner.

Så meget har selskabet Glad Grammofon, der står bag orkesteret Danser med Drenge, tabt i omsætning i andet kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

»Det er det første negative kvartal, vi har haft i selskabets 17-årige historie. Det skyldes, at vi måtte flytte årets 15 forårskoncerter på grund af regeringens forsamlingsforbud under corona-udbruddet i foråret,« siger selskabets direktør, Klaus Kjellerup, i en pressemeddelelse.

De 2,5 millioner kroner svarer til et fald på 85 procent i forhold til perioden i 2019.

»Disse koncerter flyttede vi til efteråret i tiltro til, at regeringen ville fjerne corona-reglerne i vores branche igen, når epidemien var stilnet af. Det har man imidlertid ikke gjort endnu, så lige nu står både vi og vort publikum samt resten af koncertbranchen i en tilstand af stor usikkerhed,« siger Klaus Kjellerup videre i pressemeddelelsen.

Bandet havde egentlig regnet med, at de kunne gennemføre de mange koncerter i løbet af efteråret, men som det ser ud nu, så kan spillestederne ikke overholde myndighedernes anvisninger om afstand og siddepladser.

Derfor er det også livsvigtigt for branchen, at man snart får gjort noget ved de regler, mener Klaus Kjellerup.

»Break-even ved en spillestedskoncert ligger typisk mellem 400 og 500 publikummer, men afstandsreglerne betyder, at mindre spillesteder med plads til 700 gæster højst må lukke 130 gæster ind - så reglerne vil generere massive underskud på spillestederne, når de åbner igen i september.«

»Indtil der er afklaring om corona-reglerne, er der risiko for, at vi og vores branchekolleger endnu engang må aflyse eller flytte koncerter, der er i salg - til stor gene for branchen og for vort tålmodige publikum, der for manges vedkommende købte deres billetter allerede sidste vinter,« siger Kjellerup.

De seks musikere i Danser  ned Drenge har modtaget lønkompensation, men ifølge Klaus Kjellerup dækker det kun en brøkdel af de udeblevne indtægter, som de skulle have levet af.