Sidste år dykkede danskernes samlede kørselsfradrag med 15 procent, viser tal fra Skattestyrelsen.

Da coronaen sidste år ramte landet, parkerede mange danskere bilen i garagen og arbejdede hjemmefra. Det ses i den grad i danskernes skattebetaling.

Befordringsfradraget - kørselsfradraget - faldt i 2020 med cirka 3 milliarder kroner til 17 milliarder kroner, oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

For at kunne få et kørselsfradrag skal man have sammenlagt mere end 24 kilometer til og fra arbejde. Det har cirka 1,2 millioner danskere.

- Danskerne har pendlet for tre milliarder kroner mindre i 2020 end året før.

- Omsat til noget, man kan se sig i, giver det cirka 2000 kroner mindre for hver enkelt borger i kørselsfradrag, siger underdirektør Jan Møller Mikkelsen.

Det samlede årlige kørselsfradrag har været støt stigende siden 2010, indtil det altså faldt i 2020. Her var det på det laveste niveau siden 2012.

Tallet for 2021 opgøres først efter årets afslutning.

Det er ifølge Jan Møller Mikkelsen vigtigt, at danskerne har fokus på netop kørselsfradraget, når adgangen til forskudsopgørelsen for 2022 åbner.

- I takt med at samfundet er genåbnet, begynder folk igen at bevæge sig til og fra arbejde, siger Jan Møller Mikkelsen.

- Derfor er det jo vigtigt, at man får tjekket sin forskudsopgørelse med henblik på, at man har fået oplyst de rigtige tal, lyder det.

Forskudsopgørelsen er Skattestyrelsens bud på, hvor meget man forventes at tjene næste år, og hvor meget der skal betales i skat.

Den dannes ud fra den seneste årsopgørelse. Der kan dog være sket ting, som styrelsen ikke kender til, og man derfor selv skal rette.

For eksempel at man nu igen fysisk møder på arbejde og derfor kan have ret til et kørselsfradrag. Den kan ses på www.skat.dk fra 18. november.

Forskudsopgørelsen laves for alle skattepligtige personer over 15 år - cirka 5,3 millioner borgere.

/ritzau/