State Drinks, der har Christian Eriksen i ejerkredsen, har i 2021 tjent små 400.000 kroner, viser regnskab.

Det danske firma State Drinks, der har fodboldspilleren Christian Eriksen som medejer, har oplevet stor vækst i 2021.

Det viser selskabets årsregnskab, som er offentliggjort lørdag.

State Drinks producerer og sælger energidrik. Ud over at sælge via egen webshop bliver energidrikkene solgt rundt om i landet i blandt andet kiosker og supermarkeder.

Regnskabet viser, at salget af energidrikkene er steget i løbet af 2021. Ganske vist bliver der ikke oplyst omsætningstal. Men bruttofortjenesten, der er omsætningen fratrukket de direkte omkostninger forbundet med salget, er i 2021 vokset med 52 procent til 5,6 millioner kroner.

Det har været med til at give State Drinks et overskud på små 400.000 kroner. Det er mere end en femdobling sammenlignet med overskuddet året før.

- I 2021 fortsatte vi med at investere betydeligt i marketing og salgsaktiviteter i Danmark med målet om at øge kendskabet til os og vores salg.

- I samme periode investerede vi i og fokuserede på at bygge eksport.

- Dette resulterede i, at vi fik en meget tilfredsstillende omsætningsvækst på over 60 procent sammenlignet med i 2020, står der i regnskabet.

I 2020 var det første gang, at State Drinks tjente penge. Selskabet blev stiftet i 2014.

Christian Eriksen ejer mellem 10 og 15 procent af aktierne i State Drinks. Jon Andersen og Kim Have, der er stiftere af firmaet, ejer også aktier i selskabet.

Christian Eriksen er ikke den eneste sportsperson tilknyttet State Drinks. Også Caroline Wozniacki, mangeårig tennisspiller, samarbejder med firmaet.

/ritzau/