Lyt til artiklen

Brødrene Thomas, Jesper og Peter har sagt stop.

Ejerfamilien bag Panduro frasælger nemlig den verdenskendte hobbykæde.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Panduro blev stiftet i Danmark i midten af 1950erne. I dag ligger hovedkvarteret i Malmø. Og hobbykæden har i alt 95 butikker fordelt i Sverige, Danmark, Norge, Holland og Belgien.

Det er den nordiske koncern Lekolar, der blandt andet leverer produkter til skoler og daginstitutioner i form af legepladsudstyr, møbler og hobby- og indlæringsprodukter, som overtager Panduro.

»Selvom vi har forskellige målgrupper, har Lekolar og Panduro meget til fælles. Inden for hobbymaterialer har vi et lignende sortiment, og vi brænder begge for at inspirere kreative mennesker og give betingelser for både læring og glæde,« udtaler David Persson, administrerende direktør i Lekolar, i pressemeddelelsen.

Panduro bliver med handlen en del af Lekolar-koncernen, men vil fortsætte med at fungere som en selvstændig virksomhed under ledelse af Rickard Kemfors, der er CEO i Panduro.

Ifølge kædens nuværende underdirektør, Thomas Panduro, så var det en svær beslutning, men de er sikre på, at det er den rigtige løsning for virksomheden.

»En stor del i beslutningen er, at vi i næste generation går fra tre til ni ejere, og det tror vi ikke ville være optimalt for Panduro. I Lekolar har vi fundet en ny ejer, hvor der er mange synergieffekter og som har en langsigtet plan for de to virksomheder,« siger Thomas Panduro til mediet Detailfolk.

Ifølge Panduros eget regnskab, så har de en omsætning på 700 millioner kroner samt et overskud på 50 millioner kroner.

Peter Panduro, der er den yngste bror, og Thomas Panduro, der er den ældste bror, som er tredje generation i Panduro Hobby, ejer i dag omkring 37 procent af kæden hver.

Brødrenes far, Jørgen Panduro, der overdrog virksomheden til de tre brødre i 2005, trådte sidste år ud af virksomhedens direktion.

Handlen træder i kraft til efteråret.