Den udskældte ferieboligportal Booking.com siger til brancheforeningen Horesta, at der er penge på vej

Noget tyder på, at danske hoteller og andre virksomheder, der har lejet værelser og ferieboliger ud igennem bookingportalen Booking.com, snart kan forvente at få deres tilgodehavende udbetalt.

I hvert fald har brancheforeningen Horesta ifølge DR onsdag fået besked fra selskabet om, at pengene vil blive udbetalt fredag.

Det sker, efter at Horesta mandag henvendte sig skriftligt til Booking.com med trussel om et sagsanlæg, hvis ikke pengene dukkede op senest i dag.

- Jeg tror, at det har gjort indtryk på dem. Det er jo også en stor og global spiller, så jeg tænker, at de har al mulig interesse i, at det her ikke gentager sig i forhold til, hvad de har lovet før, siger Pia Voss, der er administrerende direktør for Horesta, til Ritzau.

Hun hentyder til, at Booking.com tidligt på sommeren informerede sine partnere om, at man på grund af tekniske problemer var nødt til at skubbe udbetalingerne nogle uger.

Alligevel er det skyldige beløb bare vokset sommeren over hos mange udlejere, ikke bare i Danmark. Men nu skulle der altså være udsigt til en løsning.

- Internationale betalinger kan godt være nogle dage undervejs, så pengene dukker nok tidligst op i næste uge. Men vi følger det selvfølgelig til dørs, siger Pia Voss.

Hun ved ikke, hvordan det er lykkedes for Booking.com at løse problemet, og hun har heller ikke overblik over, om det er alle danske udlejere, der kan se frem til at få deres tilgodehavender udbetalt.

- De har ikke bedt om en specifik liste over, hvem vi repræsenterer. Så derfor tror jeg egentlig, at det her kommer til at dryppe ud over hele branchen.

- Men havde vi og vores medlemmer ikke været med til at rejse det her flag, så var det her måske ikke accelereret i samme tempo, siger Pia Voss.

De seneste uger har der været en række historier fremme i medierne om større og mindre danske udlejere, der har penge i klemme hos bookingportalen.

Hotelkæden Danske Hoteller har for eksempel ifølge Turistmonitor fire millioner kroner til gode.

/ritzau/