Fona slap for konkurs, men nu går oprydningen for alvor i gang, og den betyder blandt andet lukningen af 25 butikker og fyring af 300 medarbejdere.

Det skriver business.dk.

Elektronikkæden Fonas overlevelseskamp bliver barsk - ikke mindst for de ansatte.

På et møde i skifteretten torsdag godkendte kreditorerne en redningsplan, som af ledelsen, rekonstruktørerne og tillidsmanden havde skruet sammen.

Planen indebærer, at der sker en tilpasning af virksomhedens størrelse igennem lukning af butikker og dermed opsigelse af en række medarbejdere.

»I forlængelse af kreditorernes godkendelse af planen, er det derfor nu besluttet at lukke 25 butikker. Lukningen vil ske over de næste få måneder, og har desværre som konsekvens, at F Group (Fonas ejer, red.) nu opsiger godt 300 af sine godt 975 medarbejdere. Heraf er ca. halvdelen funktionærer - resten timelønnede,« skriver rekonstruktørerne Pernille Bigaard og Ole Borch fredag i en pressemeddelelse.

Rekonstruktørerne oplyser også, at forhandlingerne om et salg af resten af Fona-kæden pågår, og at de forventer at have en afklaring inden for de næste fire uger.

»Vi vil, så længe forhandlingerne pågår, ikke kommentere på forventningerne til udfaldet heraf,« skriver rekonstruktørerne.

Fona gik 1. februar i betalingsstandsning, da selskabet var løbet tør for penge. Det skete oven på en julesæson, der var gået markant værre end forventet. Samt en intens priskrig med nye aktører i markedet som Power og Elgiganten.

»Det gør mig meget ondt, at virkeligheden for Fona ser ud, som den gør, da medarbejderne er uden skyld i den situation, vi er havnet i,« skrev Michael Kjær, administrerede direktør i F Group A/S, som ejer Fona, i en pressemeddelelse på det tidspunkt.

Her er butikkerne, der lukkes:

FONA Glostrup Center

FONA Odense C

FONA Spinderiet

FONA Aalborg Storcenter

FONA Amager Centret

FONA Vejle

FONA Klampenborgvej

FONA Viborg

FONA Albertslund

FONA Fredericia

FONA Nørreport

FONA Sønderborg

FONA Herlev Bymidte

FONA Horsens

FONA City2

FONA Holstebro

FONA Strøget, Århus

FONA City Vest

FONA Hellerup

FONA Hvidovre

FONA Nørrebro

FONA Ringsted

FONA Farum Bytorv

FONA Køge

FONA Holbæk