Her er Bitten Clausen til prins Felix' dåb fredag d. 4. oktober 2002 i Møgeltønder - her sammen med Mærsk Mc-Kinney Møller.
Her er Bitten Clausen til prins Felix' dåb fredag d. 4. oktober 2002 i Møgeltønder - her sammen med Mærsk Mc-Kinney Møller. Foto: PALLE HEDEMANN

En af Danmarks mest betydningsfulde erhvervskvinder er død, 103 år gammel.

Bitten Clausen var sammen med sin ægtemand, Mads Clausen, med til at opbygge termostatvirksomheden Danfoss, der i dag er en global koncern med en årlig omsætning på knap 35 milliarder kroner.

Da Mads Clausen døde i 1966, overtog hun formandsposten i bestyrelsen og fortsatte på den måde med at sætte sit præg på virksomheden.

Officiel åbning af ny Danfoss fabrik i Grodzisk Mazowiecki lørdag d. 5. sept. 1998. Kronprins Frederik, Bitten Clausen og Danfoss" polske direktør Wojcieck Kuszynski klipper snoren.

Det gjorde hun i høj grad ved at praktisere det, der i moderne ledelsessprog kaldes CSR - eller virksomheders sociale ansvar.

sydfrankrigerutilfreds

På sønderjysk foregik det blandt andet på den måde, at Bitten Clausen sørgede for, at ingen i lokalsamfundet led nød i de hårde år efter krigen. Hun har også stiftet en lang række velgørende initiativer og fonde.

Bitten Clausen blev udnævnt til Ridder af Dannebrogsordenen i 1975 og ridder af 1. grad i 1990.

Indvielsen af Danfoss Universe i Nordborg. Fra venstre, fabrikant Bitten Clausen, prinsesse Alexandra, prins Joachim, bestyrelsesformand Annette Clausen, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Her i Blue Cube.

Hendes ældste søn, Jørgen M. Clausen, der er bestyrelsesformand for Danfoss, siger følgende om sin mors død:

Høili

- Vi er naturligvis meget berørte over tabet af vores mor, bedstemor og oldemor. Mine søskende og jeg har mistet en mor, der indtil det sidste var familiens samlingspunkt.

- Igennem hele sit liv udstrålede hun omsorg og menneskelig varme i alle sine gøremål, både privat og i forretnings øjemed.

- Vi er taknemmelige over, at hun har kunnet leve dette lange og begivenhedsrige liv og være aktiv til det sidste.

Prins Joachim og Marie Cavallier bryllup i Møgeltønder Kirke lørdag d. 24. maj 2008. Anette Nøhr Clausen, Bitten Clausen og Jørgen Mads Clausen fra Danfossimperiet.

STRAND

/ritzau/

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.