Lyt til artiklen

Modekoncernen Bestseller har opnået sit største overskud nogensinde i det seneste regnskabsår.

I en pressemeddelelse fra Bestseller står der, at det er andet år i træk, at resultatet efter skat slår rekord.

- Vi leverede i det nu overståede regnskabsår et flot resultat, som alle kolleger fortjener en markant anerkendelse for. Det er et resultat, som overgik de forventninger, vi havde, og som vi er glade for, siger direktør Anders Holch Povlsen i en pressemeddelelse.

I det forrige regnskabsår var resultatet efter skat på 3,6 milliarder kroner. Men i den danske virksomheds forskudte regnskabsår 2021-2022 nåede det op på 5,1 milliarder kroner.

Torsdag oplyste koncernen i en pressemeddelelse, at de for andet år i træk ville give 18.000 af deres medarbejdere en ekstra månedsløn i bonus.

Bestseller begrundede det med, at man havde fået det bedste resultat nogensinde. Men størrelsen af overskuddet blev først offentliggjort fredag.

Anders Holch Povlsen forventer dog ikke på nuværende tidspunkt, at rekorden bliver slået endnu engang, når det igangværende regnskabsår slutter.

Han påpeger i pressemeddelelsen, at det seneste resultat i høj grad er båret af de første tre kvartaler, og at Bestseller også mærker udfordringerne i den globale økonomi.

- Alle kolleger har været dygtige, og vi har truffet mange, gode valg, der har medvirket til de resultater, vi er stolte af. Den kommende periode kommer til at kræve helt anderledes og hårdt arbejde af os, siger han.

Bestsellerkoncernen dækker over en række forskellige tøjmærker. Det er eksempelvis Jack & Jones, Only og Vero Moda.

Bestseller ejer mere end 20 forskellige tøjmærker og har butikker i Europa, Mellemøsten, Nordamerika, Latinamerika, Australien og Indien.

/ritzau/