Torsdag forlod den kendte forretningsmand Jesper 'Kasi' Nielsen officielt smykkefirmaet Endless Jewelry, som han selv stiftede i 2013. Det sker efter interne magtkampe med resten af selskabets ejere, der blandt andet tæller den tidligere Saxo Bank direktør Lars Seier Christensen.

Det skriver Dagbladet Børsen.

På overfladen åndede afskeden både fred og idyl, og begge parter havde da også travlt med at rose og ønske hinanden held og lykke, da smykkefirmaet Endless Jewlry i en pressemedelese torsdag kunne fortælle, at Jesper 'Kasi' Nielsen ikke længere er en del af virksomheden, hvor han indtil for et halvt år siden var adm. direktør.

»Jeg vil gerne takke Jesper for hans tid og indsats ved stiftelsen af Endless Jewelry. Desuden vil jeg ønske om held og lykke i fremtiden,« lød det fra smykkefirmaets nuværende adm. direktør, Paul Moonga, mens Jesper 'Kasi' Nielsen fortalte, at det havde været en 'fantastisk rejse med nogle gode mennesker'.

Men under overfladen lader til det til, at der ligger mere og andet bag Jesper 'Kasi' Nielsens beslutning om at forlade firmaet, end de pæne ord fra pressemedelelsen vidner om.

Dagbladet Børsen kunne for mindre end to uger siden fortælle, hvordan Jesper Nielsen kom på 'kollisionskurs' med de øvrige ejere i Endless Jewelry, blandt andet i forbindelse med en sag om returnering af usælgelige smykker.

Ifølge selskabets adm. direktør Paul Moonga, havde Jesper 'Kasi' Nielsen givet forhandlere lov til at sende usælgelige smykker retur i en periode på op til to år, og dermed er smykker, som er opført som værende solgt i firmaets regskaber for både 2013 og 2014, blevet taget retur i 2015.

Paul Moonga fortalte i den forbindelse, at der var tale om en 'betydelig' mængde smykker, og at der efterfølgende er blevet sat en stopper for denne praksis, der gav et 'forvrænget billede' af selskabets vækst og omsætning.

Jesper 'Kasi' Nielsen var uening i kritkken fra sin efterfølger, og mente ikke der var tale om en større mængde, og kaldte returneringen for en del af 'daily business'.

Hovedpersonen afviste efterfølgende alle spekulationer om, at han var på vej ud af firmaet.

»Der er ikke noget lige op over. Min rolle er ekstremt vigtig for hele selskabet, for partnerskabet, distributørerne og medarbejderne er blevet lokket til Endless på grund af mig. Det ville være at skyde sig selv direkte i foden, hvis det blev meldt ud, at jeg ikke længere skulle være der. Det tror jeg ikke, der er nogen, som kommer frem til,« fortalte Jesper 'Kasi' Nielsen til Børsen.

Men den skråsikre udmelding har tydeligvis ikke været delt hos især én af selskabets øvrige ejere, den højt profilerede danske erhversmand Lars Seir Christensen, tidligere direktør i Saxo Bank.

»Vi har talt meget om det ene, det andet og det trejde, men de samtaler om, hvad Jesper vil, og hvad jeg vil, og hvad han skal fremover, er vel grundlæggende set mellem ham og mig. Vi er nået frem til denne konklusuion, og processen er af akademisk karakter , synes jeg,« fortæller Lars Seir Christensen til Børsen, uden at han ønsker at afsløre detajlerne omkring Jesper 'Kasi' Nielsens farvel.

Den ivrige iværksætter har afgivet alle sine aktier til resten af aktieindehaverne i selskabet, men på Facebook forsikrer Jesper 'Kasi' Nielsen om, at han fortsat har planer på tegnebrættet, som han dog gerne vil vente lidt med at løfte sløret for.