George Clooneys arbejdsgiver har fået noget at tænke over, og det er nok ikke noget, der klares med et nyt reklamespot, hvor filmstjernen med blød stemmeføring siger »volluto«.

Nestlé er i dag den ukronede konge af kapselkaffe, altså kaffebrygning ved hjælp af små portionspakker, man putter ind i en maskine designet til formålet, og som med et tryk på en knap laver en enkelt kop kaffe.

Fortjenstmarginen er naturligvis meget højere end på almindelig kaffe, for har man først købt maskinen, er man også nødt til at købe kapslerne, og vice versa, altså lidt det samme forretningskoncept som eltandbørster. Så det er et godt marked at være stor på.

Men Nestlés 28 procents andel af verdensmarkedet vil hurtigt blegne, hvis det lykkes schweiziske JAB Holding at overtage amerikanske Keurig Green Mountain; deres samlede markedsandel vil være 41 procent.

JAB Holding har afgivet et bud, som svarer til 13,9 milliarder dollar for Keurig. Det skal godkendes af aktionærerne i det amerikanske selskab, heriblandt Coca Cola, men da buddet ligger 78 procent over seneste noterede børskurs, ligner det et godt tilbud.

Hvad i alverden er JAB Holding?, vil du måske spørge. JAB Holding råder i dag over verdensberømte kaffemærker som Senseo, Gevalia, Douwe Egberts og Maxwell House; en betydelig porteføjle, altså, og den vil passe fint sammen med Keurig, som er absolut dominerende på det nordamerikanske marked, hvor det sælger 61 procent af al kaffe. I Danmark har vi dem også; JAB Holding købte i sommer den danske kaffebarkæde Baresso.

For folk, der foretrækker kapselkaffe, kan opkøbet blive en god nyhed.

»På mellemlangt sigt vil der blive priskrig. JAB fremtræder som en aggressiv virksomhed,« siger Alain Oberhuter, analytiker hos Main First Bank, torsdag til Handelsblatt.

JAB Holding er faktisk en ganske ny spiller på kaffemarkedet. Selskabet er familieejet, faktisk ejet af fire søskende med efternavnet Reimann, og indtil for et par år siden havde det intet med kaffe at gøre. Historien og formuen går tilbage til den tyske kemivirksomhed Benckiser, som blev grundlagt i 1823.

I 1950erne gik Benckiser ind i husholdningskemi, og i slutningen af 1990erne fusionerede man med britiske Reckitt and Colman - til Reckitt Benckiser - der forsyner også danskerne med nyttige sager som Strepsil, Clearasil, Cillit Bang og Calgon; familien Reimann ejerandel er stadig omkring ti procent.

Albert Reimann arvede virksomheden i 1952 og efterlod den siden til sine ni adopterede børn med lige store andele. Fem af dem har senere solgt ud, og de tilbageværende fire - Matthias Reimann-Andersen, Renate Reimann-Haas, Stefan Reimann-Andersen and Wolfgang Reimann - er hver gode for omkring 25 milliarder kroner.

Og dem vil de gerne leve i fred med.

»Reimann-familien vil gerne arbejde uden for offentlighedens søgelys. Jo mere hemmeligt, jo mindre besvær,« fortalte en tysk virksomhedskonsulent, Andreas von der Gathen, som har arbejdet for et af JAB Holdings datterselskaber, for to år siden til Bloomberg.

»Det er meget svært at finde oplysninger om familien. Somme tider er det ikke engang helt klart, hvem der hører til familien, og hvem ikke.«

Men som man måske husker, slutter den berømte reklamevideo med George Clooney med ordene: »Nespresso - what else?« Dette retoriske spørgsmål er  i hvert fald nu besvaret.