Arbejdsnedlæggelsen blandt bagageportørere hos Menzies Aviation i Københavns Lufthavn fortsætter ud på aftenen.

I løbet af dagen er flyene fløjet uden forsinkelser og bagagen er rullet på båndene trods arbejdsnedlæggelsen. Det er dog ikke tilfældet længere, og nu venter passagere længe på deres bagage.

Menzies har hidtil kunne opretholde trafikken under den tidlige del af arbejdsnedlæggelsen, fordi cheferne gik til hånde, mens bagagearbejderne gik til fagligt møde

»Det er ledende personale, der ikke er medlem af fagforeningen, som de har sat ind,« siger Kenni Leth, pressechef i Københavns Lufthavn.

Men ved 19-tiden er forsinkelserne alligevel begyndt at ramme de rejsende.

Det ledende personale kan ikke længere følge med trafikken, og passagere må vente længe på deres bagage.

»Vi ser, at der er ventetid, og at de ledende medarbejdere, der har været sat ind, ikke kan servicere i det tempo, som flyene og bagagen kommer ind,« siger Kenni Leth.

Ved du noget? Så hører B.T. gerne fra dig. Tip os på 1929@bt.dk

Menzies Aviation håndterer bagage for 10 selskaber, heriblandt Norwegian.

Forsinkelserne med bagagen gælder både for afgange og landinger i lufthavnen.

»Der er passagerere, der vil opleve, at de ikke får deres bagage med, når de skal rejse ud. Det vil blive eftersendt til deres destination. Andre, der kommer hjem, vil få bagagen bragt ud til hjemmeadressen,« siger Kenni Leth.

Københavns Lufthavn ved ikke, hvor længe forsinkelserne vil vare ved.

Medarbejderne, der sidder til fagligt møde, er organiseret hos 3F Kastrup. Det er uklart, hvor længe det faglige møde fortsætter.

Hos 3F Kastrup ved de kun, at der er tale om et arbejdsmiljøspørgsmål, og at tillidsrepræsentanterne er i dialog med ledelsen.

B.T. forsøger at få en kommentar fra Menzies Aviation.

Opdateres...