I september kom antallet af udenlandske lønmodtagere i Danmark, der er fuldtidsansat, op på 300.000.

Der er for første gang over 300.000 fuldtidsansatte udlændinge på det danske arbejdsmarked.

Det viser tal fra Jobindsats, der er en database over beskæftigelsesdata.

Antallet af fuldtidsansatte udlændinge kom op på 300.000 i september. I maj 2017 rundede tallet første gang 200.000. Det svarer til en gennemsnitlig stigning per år siden da på omkring 18.000.

- Det siger noget om, hvor vigtige de udenlandske medarbejdere er for vores virksomheder og arbejdsmarked, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri.

- Det siger også noget om, at vi har et bomstærkt arbejdsmarked, hvor der er blevet skabt mange job i de seneste år. Både til udlændinge, men også til mange danskere.

Med 300.000 fuldtidsansatte udlændinge på det danske arbejdsmarked svarer det til, at hver ottende ansatte er udenlandsk statsborger.

- Udlændingene er med til at producere det, vi skal producere her i Danmark, og vi kunne simpelthen ikke skabe den indkomst, som vi skaber, hvis ikke det var for de udenlandske medarbejdere, siger Steen Nielsen.

Han påpeger, at det stigende antal af udlændinge på arbejdsmarked ikke er ensbetydende med, at de tager job, som danskere ellers kunne have fået.

- Samtidig med, at der bliver flere udenlandske medarbejdere, så er der også blevet skabt rigtig mange job til de danske. Vi har en rekordhøj beskæftigelse for danskere lige nu og en meget lav ledighed, siger Steen Nielsen.

Der er andelsmæssigt flest udlændinge inden for landbrug, skovbrug og fiskeri. Her er 38 procent af de fuldtidsansatte ikke fra Danmark. I hotel- og restaurationsbranchen er 31 procent udlændinge.

I bunden af listen finder man brancherne vandforsyning og renovation, finansiering og forsikring samt offentlig administration, undervisning og sundhed. I alle tre grupper er kun seks procent af de fuldtidsansatte udlændinge.

I alt er der lidt over 362.000 udlændinge på det danske arbejdsmarked, hvis man medtager dem, der ikke er fuldtidsansatte.

/ritzau/