Fra april til maj steg antallet af lønmodtagere til over 2,8 millioner. Det er det højeste siden 2008.

Antallet af lønmodtagere i Danmark har nået sit højeste niveau i mere end ti år.

Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik. Tallene i opgørelse er korrigeret for normale sæsonudsving.

Ifølge opgørelsen er antallet af lønmodtagere fra april til maj steget med 35.000 til 2.822.000 personer.

Det er den største månedlige stigning og det højeste antal lønmodtagere siden 2008, hvor Danmarks Statistik begyndte at bruge den nuværende metode til at opgøre antallet af lønmodtagere.

På Twitter kalder beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) tallet for "en fantastisk god nyhed". Han mener, at krisepolitikken har virket bedre, end man havde turdet håbe på.

- Omfattende investeringer ud af krisen, fintmasket sikkerhedsnet og styr på virusset har været nøglen.

- Men vi må ikke glemme de mange coronaledige, der endnu ikke har fundet job. Vi skal videre, skriver Hummelgaard.

Udviklingen kommer i forlængelse af, at store dele af samfundets aktiviteter er blevet genoptaget efter vinterens nedlukning. Det har øget efterspørgslen efter ledige hænder og sendt flere i arbejde.

Derudover er tallet trukket op af flere ansatte inden for sundhedssektoren, hvor et stort antal personer har arbejdet med test, smitteopsporing og vaccineudrulning.

Bare fra april til maj er antallet af lønmodtagere inden for branchen "sundhed og socialvæsen" steget med 5000 personer.

Sammenlignet med februar sidste år, det vil sige før coronakrisen, er "sundhed og socialvæsen" også den branche, der har oplevet den største stigning i antallet af personer med lønmodtagerjob.

Fra februar 2020 til maj 2021 er antallet af lønmodtagere inden for "sundhed og socialvæsen" steget med 32.000. Det er en stigning på 6,2 procent.

"Offentlig administration, forsvar og politi" og "bygge og anlæg" er de brancher, der har oplevet de næst- og tredjestørste stigninger i forhold til februar 2020.

Der er dog også brancher, der fortsætter med at have færre lønmodtagere, end før coronavirusset ramte landet.

Blandt andet "hoteller og restauranter" fortsætter med at være hårdt ramt. Her er der 22.300 færre lønmodtagere end i februar 2020.

Samlet set har der i maj været 21.500 flere personer i lønmodtagerjob, end det var tilfældet i februar sidste år.

/ritzau/