Siden april 2021 er langtidsledigheden faldet med næsten 30.000 fuldtidspersoner.

Antallet af langtidsledige fortsætter med at falde.

I december 2022 var det endnu en gang lavere end nogensinde før.

Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

Da der kun er data om langtidsledigheden tilbage til 1996, er de 11.000 personer det laveste antal langtidsledige, som er registreret i Danmark.

»Et permanent indhug i langtidsledigheden er ikke alene positivt for den enkelte, men også for styrken af de offentlige finanser,« skriver Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i en kommentar.

Siden april 2021 er langtidsledigheden faldet med næsten 30.000 fuldtidspersoner.

Sammenlignet med før coronakrisen, er antallet mere end halveret.

Langtidsledigheden defineres af, at den ledige har være uden job i mindst 80 procent af tiden det seneste år.

Tallene afspejler ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd de gode tider på arbejdsmarkedet med høj beskæftigelse og lav ledighed.

»Udviklingen indebærer, at mange, der tidligere har stået på kanten af arbejdsmarkedet, endelig har fået en fod inden for døren,« skriver rådet.

Det er dog ikke sket på ingen tid, og derfor er det vigtigt at have fokus på at opretholde bidraget til den strukturelle beskæftigelse ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

»Det store pres på arbejdsmarkedet har medført, at virksomhederne har måttet søge bredere, når de manglede arbejdskraft, hvilket er kommet folk til gode, der ellers tidligere har stået længere tilbage i køen til arbejdsmarkedet,« skriver Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Med krigen i Ukraine og den følgende inflation er det økonomiske udsyn til gengæld blevet ændret til den negative side, og det kan også ramme beskæftigelsen.

»Hvis ikke en stigende ledighed skal medføre en udradering af den positive udvikling, kræver det en aktiv indsats for at fastholde de svageste på arbejdsmarkedet,« skriver Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

/ritzau/