Gæster skal reservere plads, mindst en halv time inden de ankommer, hvis de vil sidde indendørs, når restauranterne og barer får lov at åbne igen onsdag.

Det har affødt kritik fra en række fastfoodkæder. Flere partier i Folketinget vil have reglen afskaffet.

En lille aarhusiansk restaurant har dog fundet en vej uden om reglen.

På Le Coq, der nok bedst er kendt for sit enorme salg af den grønne franske likør Chartreuse, kan gæster ikke reservere bord, men derimod 'reservere retten til at reservere'.

Det skriver restauranten i et opslag på Facebook.

Dermed kan kunder lave en reservation, der gælder hele dagen, men kun komme ind, hvis der er plads ved det bord, de har reserveret.

Hvis der ikke er plads, kan de kommer tilbage senere på dagen og tjekke igen uden at skulle lave en ny reservation.

Restauranten forklarer i Facebook-opslaget deres noget alternative reservationssystem med et eksempel om Katja og hendes venner, der har reserveret bord til klokken 16 onsdag.

»Lad os forestille os, at Katja kommer klokken 17 med sine tre venner, og de har naturligvis alle et gyldigt coronapas med,« forklarer restauranten i opslaget.

»Hvis der er plads til de fire ved et bord, så får Katja og vennerne lov til at komme indenfor.«

Hvis der ikke er plads, må Katja og vennerne gå videre og se, om de kan finde et andet sted at sidde.

Men det er kun midlertidigt. For kommer de tilbage senere på dagen, så gælder reservationen stadig.

»De kommer tilbage to timer senere. Nu er der plads i baren, og de får lov til at komme indenfor,« fortsætter restauranten i sit opslag.

Le Coq understreger på Facebook, at det er restaurantens ansatte, der vurderer, om der er plads til gæsterne, der har reserveret bord.

»Vi forbeholder os 100 procent retten til at vurdere, om der er plads til din reservation, når du ankommer,« fremgår det af opslaget.

/ritzau/