Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har for alvor rettet kikkerten mod det sociale boligområde Motalavej i Korsør i jagten på nye spor i Emilie Meng-sagen.

Inden for de seneste seks måneder er en lang række unge mennesker i og omkring boligområdet blevet indkaldt for at afgive vidneforklaring i drabssagen.

Under afhøringerne er de indkaldte blevet pålagt at aflægge en dna-prøve.

»Mine klienter blev oplyst, at hvis de ikke gjorde det frivilligt, ville politiet skaffe en dommerkendelse, og det lyder jo voldsomt for et ungt menneske, der ikke kender sine fulde rettigheder,« siger forsvarsadvokat Kim Krarup.

Han repræsenterer flere af de unge mennesker fra Motalavej, og han er først blevet bekendt med afhøringerne, efter at politiet havde afhørt hans klienter.

»Jeg synes, at det lyder som voldsomme trusler, og selvom man gerne skulle finde gerningsmanden, skal man ikke glemme, at der er tale om indgreb, som kun sker for sigtede, og så må man sigte de pågældende,« siger han og fortsætter:

»Det er groft at hive dem ind på den måde uden at fortælle dem om deres rettigheder.«

Kim Krarup kan som følge af sin tavshedspligt ikke komme ind på, hvad hans klienter er blevet spurgt ind til.

10 mand indkaldt

Ifølge B.T.s oplysninger er det inden for det seneste halve år, at politiet har intensiveret deres fokus på Motalavej, og at de i denne periode har hevet omkring 10 mand ind for at afgive både forklaring og en dna-prøve.

Ud fra B.T.s kendskab til sagen er de unge mennesker, hvoraf mange er i starten af 20'erne, blevet spurgt til, hvor de befandt sig den 10. juli 2016, hvor Emilie Meng forsvandt.

De er ligeledes blevet spurgt ind til, om de kører bil, og om de har registreret, at nogen fra området – Motalavej – eller fra deres omgangskreds har opført sig mærkeligt i tiden efter, at Emilie forsvandt.

Om bilspørgsmålet har noget med politiets efterlysning af en hvid eller lys Hyundai i30 at gøre, vides ikke.

Tilbage i juni 2017 – 11 måneder efter Emilie Meng forsvandt – efterlyste politiet den pågældende bil, efter de på overvågningen fra Korsør Station den nat kunne se den forlade stationen, kort efter Emilie havde passeret den på parkeringspladsen.

Politiet har aldrig hørt fra føreren af bilen.

Motalavej ligger i forlængelse af 'Kodakstien', som er den sti, man formoder, at Emilie Meng har valgt at gå ad, da hun gik hjem søndag morgen kl. 4 den 10. juli fra Korsør Station.

Politiet har aldrig talt om dna

Hvorfor politiet pludselig intensiverer deres fokus omkring indsamling af dna-materiale, vides ikke.

Hidtil har politiet ikke sagt noget til offentligheden om, hvorvidt der i sagen indgår dna-materiale fra gerningsmanden.

Fungerende politidirektør Lars Harvest ønsker ikke at kommentere Kim Krarups udtalelser til B.T.

»Vi har ikke nogen kommentarer til det. Vi har gentagne gange sagt, at der foregår en massiv efterforskning med alle de elementer, der ligger i det. Der indgår flere tusinde mennesker i den sag.«

Når I nu beder personer om at aflevere dna-materiale, betyder det så, at I har en dna-profil på gerningsmanden?

»Det har jeg ingen kommentarer til. Dna, fingeraftryk og alle mulige andre tekniske spor indgår i enhver efterforskning.«

Fundet 65 km væk

Emilie Mengs lig blev fundet den 24. december 2016 i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup 65 km fra Korsør.

Politiet mener, at hun er blevet lagt i søen kort tid efter, at hun forsvandt fra Korsør Station et halvt år forinden.

Hør B.T.s podcast om Emilie Meng-sagen, der over 11 afsnit dykker ned i den omfattende drabsefterforskning.

Ved du noget om sagen, hører vi meget gerne fra dig. Skriv til meng@bt.dk – tak.