Er du en af de mange fodboldfans, der mere end noget andet glæder sig til, at Danmark tryner Wales på lørdag, men samtidig er inviteret til et arrangement, som ikke lige byder op til den helt store fodboldfest?

Så fortvivl ej. B.T. har talt med takt og toneekspert Inge Corell, der måske kan hjælpe dig med at få afklaret dit dilemma om fest eller fodbold.

»Lørdag er den helt store festdag på alle felter, og der er nogle fodboldfans, der kommer i klemme, tror jeg,« siger Inge Corell.

Hun mener dog, det er meget åbenlyst, hvordan man skal handle, hvis man ikke vil rage uklar. B.T. har sat nogle forskellige scenarier op for hende for at finde ud af, hvad man kan tillade sig, og hvad man ikke kan som fodboldfan.

Inge Corell mener, det er et no-go at følge med i fodbold under et selskab.
Inge Corell mener, det er et no-go at følge med i fodbold under et selskab. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Er det ok at tænde for fjernsynet og se fodbold under en fest?

»Nej. Det synes jeg ikke. Om det er konfirmation, rund fødselsdag, barnedåb eller bryllup, så er det førsteprioritet. Der er uden tvivl nogle fans, der er uenige med mig, men man må altså vise hensyn til de mennesker, man skal tilgå resten af livet, og det er altså ikke fodboldspillerne. Det er da spændende med kampen, helt sikkert, det holder Danmark sammen, og jublen er vidunderlig, men man må være et dannet menneske,« siger Inge Corell.

Må man sidde diskret med sin telefon under bordet og følge med uden lyd?

»Nej, det er heller ikke okay. En telefon hører ikke hjemme, når man sidder ved et bord. Det gør man bare ikke,« siger Inge Corell, der mener, der er stor signalværdi i at sidde og gemme sin telefon under bordet og diskret følge med i kampen.

»Sidder man med sin iPhone, viser man sig som et udannet og egoistisk menneske. Hank op i dig selv og se kampen, når du kommer hjem.«

Hvad nu hvis det bare er en enkelt diskret hovedtelefon med lyden af kampen og kommentatorerne?

»Nej. Det dur ikke. Det dur altså ikke. Er du til fest, er du til fest.«

Man kan måske placere alle de fodboldinteresserede ved ét samlet bord?

»Nej, det synes jeg heller ikke. Værterne kan måske bede servicepersonalet meddele, hvis der er mål, og så kan værten lige meddele det i en skål. Men man sætter sig ikke ned og ser fodbold, når man er til selskab,« siger Inge Corell, der mener, at fodboldens tilstedeværelse vil være meget generende for ikke bare festens værter, men også de andre gæster.

»Det går ud over alle andre, for man er ikke nærværende. En kedelig bordherre. Puha.«

Ifølge Inge Corell må man sige nej til at komme, hvis man absolut vil se kampen. Selvom hun egentlig helst ser, at man slet ikke melder afbud for en fodboldkamp.

»Så må man være så meget fan, at man siger nej tak til selskabet, og så sidder man derhjemme. Det er enten eller, og man skal være en god gæst. Der er ingen mellemvej. Jeg synes ikke, det vil være okay at melde afbud, men det mener nogle fanatikere nok. Har man sagt ja tak til invitationen, er man fuldt og helt til stede. Det har noget med almen dannelse at gøre, og man kan ikke være andet bekendt.«

Det er altså ikke meget at komme efter, hvis du spørger Inge Corell. Faktisk er din eneste mulighed for at se fodbold, hvis du er inviteret til selskab, at værterne holder en egentlig fodboldfest, hvor alle ser kampen sammen.