Det er nok de færreste, der ikke har hørt eller læst navnet 'Kasper Hjulmand' de seneste uger.

For Danmarks landstræner er på kort tid blevet folkeeje. Særligt efter sin ageren i hele sagen med Eriksens-kollapset.

Og derfor hersker der lige nu en folkestemning i Danmark, der hylder den danske træner, som har ført landsholdet videre til 1/8-finalen ved EM.

Men det er dog ikke kun de mange roligans, der står tilbage med rosende ord om nationens landstræner.

Kasper Hjulmand på torsdagens pressemøde.
Kasper Hjulmand på torsdagens pressemøde. Foto: Thomas Sjørup
Vis mere

»Kasper er dybt, dybt professionel. Der er ikke ét scenarie, han ikke har tænkt på inden en kamp. Han har nye idéer og er en fantastisk træner, der har skubbet holdet i den rigtige retning,« fortæller landsholdsbacken Jens Stryger Larsen til TV3 Sport.

Og i sin hyldest af Kasper Hjulmand bakkes han da også op af sine holdkammerater.

»Han er utrolig klog og et rart menneske, der tager sig godt af os. Han finder en god balance mellem det seriøse og det sjove, og så er der plads til det hele. Det skaber en god holdånd,« siger Andreas Cornelius.

De rosende ord stiller den danske midtbanestjerne Thomas Delaney sig da også klar med, når snakken falder på Kasper Hjulmand:

Thomas Delaney.
Thomas Delaney. Foto: HANNAH MCKAY
Vis mere

»Han er en krævende person, der altid er på. Han er hårdtarbejdende og altid foran computeren. Men vi skal have lov til at være dem, vi er. Og så er der bare stor respekt for hinanden. Vi kan godt lide at hygge os, og der er plads til alle, men når vi så går på banen, har vi en træner på internationalt niveau.«

Kasper Hjulmand kan lørdag sørge for, at hyldesten bliver endnu større, hvis Danmark formår at kvalificere sig til kvartfinalen ved EM.

Først skal Wales dog lige besejres i Amsterdam. Du kan følge opgøret live her på bt.dk fra klokken 18.