Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Artem Dovbyk afgjorde en ren udmattelseskamp mod Sverige med en scoring i de sidste sekunder af forlængelsen.

Artem Dovbyk var ingen succes i den danske Superliga, men nu er den tidligere FC Midtjylland- og Sønderjyske-angriber endt som en vaskeægte EM-helt.

Med et kraftfuldt hovedstød i sidste minut af den forlængede spilletid sendte Dovbyk Ukraine videre til kvartfinalen med en 2-1-sejr over Sverige.

Ukrainerne skal nu møde England lørdag aften, mens Sverige kan rejse hjem efter holdets første nederlag i turneringen.

EM's sidste ottendedelsfinale begyndte med fin underholdning, men endte som en svært fordøjelig forestilling i en nerveforladt atmosfære.

Først da den svenske stopper Marcus Danielson i den forlængede spilletid blev smidt ud for en grim tackling, kom der en smule dramatik.

Men udvisningen gjorde ikke noget godt for kampen, der derefter nærmest gik helt i stå, indtil Dovbyk pludselig dukkede op.

Ukrainernes første mål faldt efter 27 minutter, da Oleksandr Zinchenko fik et godt træf på bolden med venstrebenet.

Føringen holdt dog ikke engang til pausen, for kort før halvtid opsnappede Emil Forsberg en løs bold. Hans skudforsøg strejfede en ukrainsk hæl og narrede Heorhiy Bushchan i målet.

Det var Forsbergs fjerde scoring ved EM, hvor han tegnede sig for 80 procent af de svenske træffere.

Efter pausen fortsatte kreatøren fra Leipzig med at udfordre ukrainerne og ramte træværket to gange, inden begge hold blev overmandet af træthed og angst for at lave fejl.

Forlængelsen udviklede sig til en sand ørkenvandring. Spillerne var segnefærdige af udmattelse, og det ene spilstop afløste det andet, mens de faldne fik behandling.

De forsvarsstærke svenskere havde ikke nævneværdige problemer med at holde Ukraine på afstand, og alt tydede på en straffesparksafgørelse, da det alligevel gik galt.

Zinchenko sendte et perfekt indlæg ind i hovedet på Dovbyk, og så var Sveriges EM-skæbne beseglet.

/ritzau/