Det er næppe nogensinde sjovt at ryge af en slutrunde.

Og for det danske kvindelandsholds 23-årige midtbaneslider Karen Holmgaard var en særdeles tung omgang.

Hun havde nemlig to store muligheder for at bringe Danmark foran i den skæbnesvangre dyst mod Spanien, som lørdag endte med at blive Danmarks endeligt ved EM i London.

Derfor var det en voldsomt tynget Holmgaard, hvis skuffelse lyste ud af hende, da hun mødte pressen efter kampen.

»Jeg er bare skuffet. Jeg er skuffet over mig selv, jeg ville gerne have haft de to mål ind. Jeg er skuffet.. Jeg er tom for ord, og jeg tænker ikke så meget. Jeg skal hjem og se kampen og se på de to mål, jeg kunne have scoret,« svarede Holmgaard med det, der kunne ligne en tåre i øjet, da B.T. spurgte hende ind til sin egen præstation.

Pernille Harder satte hende op til forrygende muligheder to gange, men begge gange mislykkedes Holmgaard i sine aktioner, og det var en del af forklaringen på, at Spanien til sidst vandt 1-0 og sendte et ellers velspillende dansk hold ud af EM.

»Jeg er skuffet over, at vi er ude, men også stolt over holdet, for det var måske den bedste præstation, vi har leveret som hold i lang tid. Vi følte, vi var tæt på, og vi havde nogle chancer, vi skulle score på i første halvleg. Vi kunne godt have vundet.«

Den 23-årige midtbanespiller har fået slutrundedebut ved EM, og hun er i den særlige situation, at tvillingesøsteren Sara også har været med.

Foto: LISI NIESNER
Vis mere

Sidstnævnte fik lov at komme på banen mod Spanien, og det satte skub i følelserne hos Karen Holmgaard.

»Jeg er stolt på hendes vegne. Hun har kæmpet rigtig meget, og det var rørende for mig at se, at hun kom ind. Jeg synes, hun har fortjent det. Da jeg så, hun kom ind, tænkte jeg: 'Endelig!'. Det er et stort skulderklap efter det arbejde, hun har lavet, og det er bare med at fokusere og blive ved, så skal det nok komme.«

»Det har været helt unikt at kunne dele det med Sara. Det har været specielt at have hende med, og vi har bare virkelig nydt det. Familien har været herovre at bakke op hele vejen igennem. Det har været stort, og jeg har bare prøvet at suge det hele til mig hver dag,« siger Holmgaard.

HER kan du læse B.T.s dom fra opgøret, hvor Karen Holmgaard fik tre stjerner for indsatsen. Pernille Harder, Rikke Sevecke og Simone Boye var blandt dengserne mod Spanien.