Simon Kjær kunne mandag aften lade sig hylde i Parken sammen med sine holdkammerater efter en historisk triumf.

Men det er dog ikke mere end en uge siden, at den danske stjerne ikke vidste, hvorvidt han ville komme til at spille flere kampe ved EM efter det chok, som Christian Eriksens kollaps havde sat i ham.

Det fortæller den danske anfører til DR.

Han var nemligi tvivl om, hvorvidt han selv ville blive klar til Belgien-kampen efter den uhyggelige oplevelse i den første gruppekamp mod Finland.

Foto: Claus Bech
Vis mere


»Tanken var ikke, at jeg skulle stoppe med at spille fodbold helt, men selvfølgelig om jeg ville være klar til at spille fodbold igen fire dage efter, siger han til DR og tilføjer:

»Jeg vidste ikke, om jeg kom til at spille fodbold igen med det samme, efter hvad der skete den aften. Og så kommer man til et tidspunkt, hvor man gerne vil prøve, men man ved det ikke. Men den måde, vi har tacklet det sammen, kan vi kun være stolte af. Jeg er pivhamrende stolt af drengene og hele staben.«

Simon Kjær var én af de første på stedet, da Eriksen faldt om med hjertestop sidste lørdag.

Her var den danske kaptajn blandt andet med til at sørge for, at den kollapsede holdkammerat ikke slugte sin tunge, hvorefter han ligeledes var med til at trøste Christian Eriksens kæreste, Sabrina, nede på banen.

Danmark spillede sig mandag aften videre til 1/8-finalen ved EM efter en fremragende 4-1-sejr over Rusland.

Dermed skal Kasper Hjulmands mandskab møde Wales lørdag klokken 18:00 i Amsterdam.