Det bliver uden tvivl en følelsesladet kamp, når Danmark vender tilbage til Parken i EM-kampen mod Belgien.

Det er første gang, Danmark vil være tilbage til det sted, hvor Christian Eriksen på dramatisk vis kollapsede lørdag aften og måtte genoplives på banen. Sådan en oplevelse kan sætte sig i mange, og derfor har Kasper Hjulmand og landsholdet ønsket at træne i Parken dagen inden kampen.

»Vi vil ikke træne i Parken, men vi vil køre en bus derind for dem, der synes, det er en god idé,« siger Kasper Hjulmand på et pressemøde.

Spillerne får altså tilbuddet om at tage til Parken og ryste oplevelsen af sig dagen før kampen, men endnu har i hvert fald Yussuf Poulsen ikke fundet ud af, om han vil gøre det.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Vis mere

»Vi ved ikke, hvor mange der vil tage imod tilbuddet. Men tilbuddet er der. Jeg har ikke besluttet mig endnu. Vi får at se. Vi ved ikke, hvordan vi kommer til at reagere på kampen - hvordan det vil påvirke os følelsesmæssigt. Reaktionen kan være den samme, om vi tager derind i dag eller i morgen,« siger Yussuf Poulsen.

Kasper Hjulmand har åbent fortalt, at visse spillere har været så hårdt ramt af oplevelsen lørdag, at de ikke vidste, hvorvidt de ville være helt mentalt klar til kamp nummer to i gruppen. Men tingene ser noget bedre ud her en dag før Belgien-kampen.

»Det ser fint ud. Jeg er sikker på, at truppen melder sig klar i morgen. Vi har trænet godt og taget nogle gode skridt, Jeg kan ikke sige andet, end vi er klar,« siger Hjulmand.

Der vil komme til at være en helt speciel stemning i Parken torsdag. I det 10. minut af kampen har de danske fans besluttet at rejse sig og klappe for Christian Eriksen. Og det bliver med omkring 25.000 tilskuere på nationalstadionet.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Det bliver følelsesladet at komme tilbage i Parken. Vi vil have en fantastisk opbakning fra fans og nationen. Vi skal være klar fra, når fløjten lyder. Vi skal bruge energien positivt og til at kæmpe. Vi skal vise vores identitet og vise, hvordan vi står sammen, når det bliver kompliceret. Det er sådan, vi er, og det vil vi vise i morgen,« siger Kasper Hjulmand.

Det danske landshold har siden den voldsomme episode med Christian Eriksen fået krisehjælp, og flere spillere har også været sammen med familien for at få oplevelsen ud af kroppen. Der er blevet arbejdet for at komme tilbage på fode mentalt.

»Vi har prøvet at komme tilbage til normaliteten efter en svær første dag, der slet ikke var normal. Vi har prøvet at træne og haft nogle møder, og så har vi arbejdet fremad derfra. Lige nu gælder det om at være i nuet og navigere derfra. Vi havde en fremragende dag i går, og vi vil tage endnu et skridt i dag.«

Danmark møder Belgien i Parken torsdag klokken 18.