Spil kampen færdig nu, eller færdiggør den i morgen klokken 12.

Det var den besked, som det danske landshold lørdag aften fik fra det europæiske fodboldforbund, UEFA, da de i omklædningsrummet sad chokerede og lamslåede efter Christian Eriksens kollaps mod Finland.

Kort forinden havde de set deres holdkammerat og ven ligge på jorden og modtage hjertebehandling. Men nu skulle der træffes en beslutning.

Dagen derpå går Peter Schmeichel nu til angreb på UEFA, der ifølge ham aldrig gav de danske spillere et reelt valg. Det sker i et interview med BBC Radio 5 Live.

»Så sker noget så forfærdeligt som det her, og UEFA giver spillerne to muligheder. Enten at gå ud og spille de godt og vel 45 minutter af kampen nu eller komme tilbage og spille kampen i dag klokken 12.00. Hvad for en mulighed er det?,« siger en rasende Schmeichel og fortsætter:

Foto: MATTHEW CHILDS
Vis mere

»Så skulle man tage tilbage til sit hotel, der i Danmarks tilfælde ligger 45 minutter væk. Man går tilbage, man kan ikke rigtig sove. Man sover måske ikke, for at have set en så traumatisk oplevelse som det har jo en kæmpe påvirkning på én. Og så vågne op og være ved holdbussen klokken otte om morgen og spille kampen. Det var ikke en mulighed, og det var en tåbelig beslutning af UEFA. De skulle have forsøgt at finde et andet scenarie og vise lidt medfølelse. Det gjorde de ikke.«

Det var den danske landstræner Kasper Hjulmand, der på et pressemøde efter kampen forklarede, at UEFA gav spillerne to muligheder.

Og selvom flere spillere i første omgang gjorde det klart, at de ikke kunne spille videre, blev det efterfølgende klart, at de i hvert heller ikke kunne se sig selv sidde i holdbussen igen lørdag morgen for at færdiggøre kampen mod Finland.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Det var totalt uoverskueligt for spillerne at forestille sig ikke at kunne sove i nat – og så skulle møde op i morgen og køre bussen ind og spille kampen i morgen. Det var mere uoverskueligt end at prøve at gå ind nu og – helt ærligt – prøve at få det overstået. At få det lagt bag os. Det var det valg, som tiden gik med. Det var det valg, som spillerne valgte sammen,« forklarede den danske landstræner.

Han fortalte også, at spillerne egentlig slet ikke ville ud på banen igen.

»Der sidder spillere derinde, som er fuldstændig færdige følelsesmæssigt. Langt de fleste sagde, at det var umuligt. 'Vi kan ikke spille'. Og de sidder og holder om hinanden. Det er jo en traumatisk oplevelse. Sådan er det jo. Det var noget med at prøve at gå ud og gøre, hvad vi kan,« sagde den danske landstræner.

Også Michael Laudrup kritiserer UEFA for at stille de danske spillere i det dilemma. Den historie kan du læse meget mere om herunder.