En kæmpe bombe er under opsejling.

For efter skandaler, der omhandler sex, afpresning og racismeanklager, gør Real Madrid-stjernen Karim Benzema comeback på det franske landshold efter knap seks år, hvor han har været ude i kulden.

Det skrev en lang række franske medier mandag og tirsdag, herunder L'Équipe, Le Parisien og RMC, der kalder comebacket for 'en kæmpe overraskelse for fransk fodbold'.

Tirsdag aften offentliggjorde landstræner Didier Deschamps navnene på de 26 spillere, der skal repræsentere Frankrig ved EM-slutrunden. Og her var Karim Benzema med, på trods af angriberens og landstrænerens tumultariske og barske fortid.

Karim Benzema jubler efter sin scoring mod Armenien i 2015. Siden da har angriberen ikke været udtaget til landsholdet.
Karim Benzema jubler efter sin scoring mod Armenien i 2015. Siden da har angriberen ikke været udtaget til landsholdet. Foto: ERIC GAILLARD
Vis mere

Karim Benzema var en af profilerne på Deschamps landshold i oktober 2015, da Frankrig spillede mod Armenien. Ingen havde forudset, at det ville blive den dengang 27-årige angribers sidste landskamp i årevis.

På det tidspunkt havde Benzema allerede spillet 81 landskampe, men sagen om det såkaldte 'sextape' – hvor franskmanden var under anklage for at have afpresset landsholdskollega Mathieu Valbuena for 150.000 euro, hvis sidstnævnte ikke ville have sit sextape delt – satte en midlertidig stopper for Benzemas landsholdskarriere.

Det blev dog endnu mere betændt, da Deschamps valgte ikke at udtage Karim Benzema til EM-slutrunden i 2016. Her valgte Benzema at svare igen i et stort omtalt interview, hvor han erklærede, at Deschamps 'gav efter for en racistisk del af Frankrig'.

Men faktum er, at Karim Benzema har været en af de allerbedste franske spillere, siden han blev vraget på landsholdet. I mellemtiden har han blandt andet vundet tre Champions League-trofæer med Real Madrid, og igen i år optræder den 33-årige spiller på et tårnhøjt niveau.

Karim Benzema og landstræner Didier Deschamps ved VM i 2014.
Karim Benzema og landstræner Didier Deschamps ved VM i 2014. Foto: CHARLES PLATIAU
Vis mere

Ifølge mange har han faktisk aldrig været bedre, og derfor forventes han også at være en del af startopstillingen ved EM, hvis han udtages, hvor han på papiret ville udgøre et sprængfarligt angreb med Kylian Mbappé og Antoine Griezmann.

I denne sæson er Karim Benzema blevet kåret til den bedste franske spiller, der ikke tørner ud i den franske liga. Samtidig har Didier Deschamps aldrig direkte sagt, at han ikke ville udtage Karim Benzema til landsholdet igen.

Men det enormt betændte forhold mellem de to har længe gjort tanken om en genforening mellem Benzema og landsholdet surrealistisk.

Nu sker det så alligevel.