Lakker Lasse Schönes landsholdskarriere mod enden?

Måske - i hvert fald nærmer spilfordeleren sig en alder, hvor pensionen for mange fodboldspillere banker på.

27. maj næste år fylder han 34 år, og derefter har han 13 måneder tilbage af sin igangværende kontrakt med den italienske Serie A-klub Genoa CFC.

»Hvad angår min landsholdsfremtid, har jeg sammen med mine nærmeste gjort mig nogle tanker. EM 2020 kan være en fed måde at slutte af på. Jeg har været med i efterhånden mange år. Det har jeg været glad og stolt over. Lad mig understrege, at jeg ikke har taget en beslutning endnu. Efter EM kommer der nye mennesker til omkring landsholdet, så hvis benene fortsat kan holde til det, kan det da godt være, at jeg får lyst til at tage en ekstra tørn,« siger Lasse Schöne.

Lasse Schöne debuterede på det mandlige danske fodboldlandshold 12. august 2009 i en venskabskamp mod Chile på Brøndby Stadion. Danmark tabte 1-2. På billedet scorer Lasse Schöne det udlignende mål til 1-1.
Lasse Schöne debuterede på det mandlige danske fodboldlandshold 12. august 2009 i en venskabskamp mod Chile på Brøndby Stadion. Danmark tabte 1-2. På billedet scorer Lasse Schöne det udlignende mål til 1-1. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

B.T. møder ham til en snak på tomandshånd på et trappetrin i lobbyen på Hotel Eyde i Herning, hvor han sammen med landsholdet har forberedt sig til EM-gruppespillets sidste to kampe mod Gibraltar og Irland.

»Selvfølgelig ser vi frem mod kampen mod Irland. Vi har gode minder fra tidligere dueller mod dem,« siger Lasse Schöne, der håber på en nøglerolle i en kamp, hvor de rød-hvide kommer under stort pres i Aviva Stadium i Dublin:

»Jeg håber da, at min rolle bliver så stor som mulig. Det kan nemt være, at man mod Irland vil være lidt ekstra nervøs, men vi har prøvet det før, og jeg synes faktisk, at vi spiller bedst, når vi er under pres. Så det er en fed udfordring.«

Efter syv sæsoner og 286 førsteholdskampe i den hollandske storklub Ajax Amsterdam skiftede han i sommer til Genoa CFC.

Ankomsten 6. august skabte vilde scener, og det må siges, at hans debut formede sig perfekt.

Således scorede Schöne direkte på frispark i den overbevisende pokalsejr på 4-1 over Imolese fra Serie C.

Imidlertid går det i øjeblikket ikke som forventet for Genoa CFC, der efter sæsonens første 12 kampe blot har erobret ni point, og derfor ligger placeret lige over nedrykningsstregen.

»Spille- og resultatmæssigt er jeg langtfra tilfreds med vores sæsonstart. Jeg havde forestillet mig, at vi havde erobret lidt flere point. Heldigvis er vi det seneste stykke tid begyndt at spille bedre, og har gjort det godt mod de to tophold. Jeg er overbevist om, at vi nok skal få vendt det, så jeg er overhovedet ikke bange for nedrykning. Vi tror på det, og skal med den nye træner, der gør tingene på en lidt anderledes måde, nok skal erobre de krævede point,« siger Lasse Schöne.

30. oktober var Lasse Schöne sammen med holdkammeraterne fra Genoa CFC i Torino for at møde Juventus på Allianz Stadium. Her ses den danske landsholdsspiller i duel med Leonardo Bonucci.
30. oktober var Lasse Schöne sammen med holdkammeraterne fra Genoa CFC i Torino for at møde Juventus på Allianz Stadium. Her ses den danske landsholdsspiller i duel med Leonardo Bonucci. Foto: MASSIMO PINCA
Vis mere

Danskeren lægger ikke skjul på, at han allerede nu føler sig godt tilpas i Italien.

»Det liv, jeg lever sammen med familien dernede, tiltaler mig. Heldigvis er min kone og to børn også faldet rimeligt godt til. Det er selvfølgelig nummer et, når man skal præstere på fodboldbanen,« siger Lasse Schöne.

Hans to børn, 11-årige Mila og Robin på otte år, går i international skole i Genoa.

»Det var da lidt svært for dem i starten, men de er faldet godt til og har allerede nu masser af venner. Det hjælper på det sociale liv, at børnene kommer glade hjem fra skole, og at de ikke går og surmuler. Hidtil har de jo haft det nemt, da de er født og opvokset i Holland. Hvad angår min kone (hollandske Marija, red.), har hun indtil videre brugt masser af energi på at få flytningen, forsikringer, børnenes skolegang og huset på plads,« siger Lasse Schöne.

Lasse Schöne trøster holdkammeraten Frenkie de Jong efter Ajax Amsterdam havde tabt det andet Champions League-semifinaleopgør mod Tottenham 8. maj 2019.
Lasse Schöne trøster holdkammeraten Frenkie de Jong efter Ajax Amsterdam havde tabt det andet Champions League-semifinaleopgør mod Tottenham 8. maj 2019. Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW
Vis mere

Hans dramatiske afslutning i Ajax Amsterdam for mindre end et halvt år siden er ikke glemt.

Klubben var sekunder fra at kvalificere sig til Champions League-finalen, men så scorede Tottenham, hvorefter Schöne & co. gik glip af fodboldsæsonens vigtigste kamp.

»Det er klart, at det er en kamp, som jeg i resten af min fodboldkarriere vil tænke tilbage på som en af mine største skuffelser. Men i fodbold er det sådan, at der altid kommer en ny kamp, hvor man kan revanchere sig. Efterfølgende vandt vi det hollandske mesterskab, og det hjalp lidt på humøret,« siger Lasse Schöne, der understreger, at han ikke har fortrudt sit skifte fra hollandsk til italiensk fodbold.

»Overhovedet ikke. Det er et bevidst valg, jeg har taget og står ved det. Jeg har spillet hele min karriere i Holland og havde mulighed for at komme til Serie A, som jeg siden jeg var ung har fulgt en del. Så det er fedt at prøve kræfter med en ny liga. Jeg havde i sommer andre muligheder for at komme til en ny klub fra Ajax. Men intet var så attraktivt som Genoa CFC. For hele familien er der tale om et eventyr, hvor vi har mulighed for at rykke endnu tættere sammen,« lyder Lasse Schönes slutreplik.