Fra venner til fjender. Og så nok tilbage til at være venner igen uanset udfaldet af onsdagens semifinalekamp ved EM.

Flere af de danske landsholdsspillere har deres daglige gang i England, som er næste modstander for Danmark, og der er allerede kommet gang i drillerierne mellem de mange bekendtskaber, som har ændret tone i beskederne til deres danske venner.

»Det har ændret sig lidt efter den måde, vi har reageret på efter den første kamp selvfølgelig. Vi har fået utrolig mange støtter i England og ligesom været deres favorithold indtil nu. Det har ændret sig nu, så nu er vi ligesom blevet deres fjende,« siger Andreas Christensen fra Chelsea, hvor han har tre engelske landsholds-holdkammerater i Ben Chilwell, Mason Mount og Reece James.

'AC' melder om stor aktivitet på beskederne.

Christian Nørgaard kommer i næste sæson til at stå over for landsholdsspillere fra England, når han skal spille i Premier League.
Christian Nørgaard kommer i næste sæson til at stå over for landsholdsspillere fra England, når han skal spille i Premier League. Foto: Philip Davali
Vis mere

»Jeg har virkelig mange, også fra dem rundt om klubben. Fysioterapeuterne og spillerne, men de siger bare, at det nu er tid til, at vi skal ud, det er selvfølgelig meget sjovt, men jeg håber bare, at vi kan sætte en sten i skoen på dem,« forklarer han og fortæller, at det danske landshold stadig er i hjertet hos de mange nationaliteter i Chelsea – bortset fra den engelske trio.

»Ja, blandt andet. Jeg tror faktisk, at de andre stadig hepper på os, og jeg tror, at der bare kommer flere i de sidste par dage. Det skal nok blive sjovt,« lyder det fra 'AC'.

Christian Nørgaard har i den forgangne sæson befundet sig i Championship med Brentford, der nu er rykket op i Premier League, så det er ikke direkte fra de engelske landsholdsspillere, at han har fået beskeder.

»De fleste af dem skal jeg til at spille imod i den kommende sæson, men jeg ser selvfølgelig fjernsyn ligesom alle jer andre og ved, at det er et stjernespækket hold. De har spillet en flot slutrunde og været rigtig gode defensivt, men nu er det en knockoutfase og i semifinalen. Jeg tror, at det bliver en intens og lige kamp,« siger han og fortsætter om sine beskeder:

'AC' har været i kontakt med flere engelske landsholdskammerater.
'AC' har været i kontakt med flere engelske landsholdskammerater. Foto: Philip Davali
Vis mere

»De engelske bekendtskaber, jeg har, er ikke inde omkring landsholdet, men jeg har fået rigtig mange beskeder fra både staben i Brentford og tidligere holdkammerater og nuværende holdkammerater i Brentford, som kalder det 'divided loyalty' (splittet loyalitet, red.).«

»De føler, det er lidt svært at vide, hvem de skal støtte. Men jeg har fået mange søde beskeder, blandt andet 'Jeg elsker dig, Christian, men jeg håber virkelig, at du taber på onsdag'. Det er meget god lir,« lyder det fra Christian Nørgaard, som onsdag aften skal spille foran 55.000 engelske fans på Wembley og bagefter forhåbentlig har en del 'fjender' på vennelisten.