Lyt til artiklen

Kvindelandsholdet i fodbold aflyste mandag alle planlagte presseaktiviteter på grund af søndagens skyderi i Field's.

Det var ellers meningen, at pressen her for første gang kunne få lov til at snakke med spillere og trænere i den danske EM-trup.

Men landsholdsstjernerne var simpelthen for berørte af situationen til at kunne udtale sig til medierne, fortæller Pernille Harder.

»Det er forfærdeligt, og alle er berørte af det. Vi tænker på de pårørende og dem, der var i Field's,« lyder det tirsdag fra den danske anfører på træningsanlægget i London, inden hun tilføjer:

Pernille Harder, anfører for det danske landshold.
Pernille Harder, anfører for det danske landshold. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Vi syntes ikke, det var på sin plads. Vi ville hellere vente til i dag (tirsdag, red.). Stemningen i truppen er fin nu, nemlig. Når sådan noget sker, bliver vi endnu mere taknemmelige over, at vi er her og kan gøre det, vi elsker.«

Landstræner Lars Søndergaard fortæller ligeledes, at det mandag kun handlede om én ting – at udvise medfølelse og sympati for de personer, der var i Field's søndag aften.

»Det var i respekt for de omkomne og alle pårørende. Situationen viser, at det, vi gør, ikke er det vigtigste i verden, når alt kommer til alt. Vi ville vise, at vi skal være taknemmelige for, at vi er her,« forklarer han og fortsætter:

»Vi ville have ro omkring det hele, og det var en fælles beslutning. Der vil altid være nogle spillere, der bliver meget berørte af det, og så er der nogle, der har en tykkere skal end andre. Så vidt jeg ved, er der ikke nogle af spillerne, der er pårørende til nogen, der var i Field's den aften.«

Det var søndag aften, at tre personer blev dræbt af en 22-årig gerningsmand under et skyderi i Field's.

Gerningsmanden blev anholdt af politiet søndag. Siden har fire sårede personer været i kritisk tilstand, men tirsdag lyder det så, at alle fire nu er uden for livsfare.

I alt blev 30 mennesker ramt af skuddene i Field's.

EM-slutrunden spilles i England, hvor Danmark er i gruppe med Finland, Spanien og Tyskland.

Sidstnævnte er første modstander i fredagens åbningskamp.