Der er tale om en sand stjerneparade af kendte og royale på Wembley onsdag aften til Danmarks EM-semifinale mod England.

Blandt andet er prins Christian, kronprinsesse Mary og kronprins Frederik i selskab med den britiske prins William samt den engelske premierminister, Boris Johnson. Og så et mere kontroversielt navn på Wembleys bedste pladser.

Det er ikke så overraskende.

For selvfølgelig skal han være på stadion til en semifinale i den turnering, han selv er vært for.

Men ikke desto mindre er den slovenske UEFA-præsident, Aleksander Ceferin, for tiden en ganske kontroversiel figur i international fodbold.

På billeder fra Wembley kan man se, hvordan Ceferin hilser på den kommende danske konge kronprins Frederik.

Og efterfølgende ser det ud til, at Ceferin får sig en mindre sludder med den danske Kronprins.

Og så kunne man måske tænke, hvorfor en præsident for den europæiske fodboldorganisation er kontroversiel.

Kronprins Frederik i tæt samtale med den kontroversielle UEFA-præsident, Aleksander Ceferin.
Kronprins Frederik i tæt samtale med den kontroversielle UEFA-præsident, Aleksander Ceferin. Foto: CATHERINE IVILL
Vis mere

Det er der faktisk adskillige grunde til.

Hvis vi tager den seneste sag, så er Ceferin chefen bag beslutningen om at sige nej til, at Allianz Arena i München måtte være farvet i regnbuefarver til kampen mellem Tyskland og Ungarn.

Yderligere er Ceferin manden helt i toppen af en organisation, som prædiker kamp mod homofobi og racisme, mens man tager mod penge fra store virksomheder fra Qatar, Rusland og Kina.

Og netop de mange millioner kroner nyder Aleksander Ceferin rigtig godt af.

Aleksander Ceferin i samtale med den britiske prins William.
Aleksander Ceferin i samtale med den britiske prins William. Foto: FRANK AUGSTEIN
Vis mere

Han har således modtaget solide lønstigninger de seneste år, alt imens verdensfodbolden har blødt finansielt på grund af coronapandemien.

Ceferin modtog en løncheck på 16 millioner kroner i 2020. Det var en stigning i lønnen 3,3 millioner kroner fra året før.

Og så er der hele UEFAs og Ceferins rolle i forbindelse med Christian Eriksens kollaps, hvor det danske landshold blev stillet i en nærmest umulig situation – enten skulle de spille samme aften eller dagen efter klokken 12.00.

Her kunne Ceferin have gået ind på spillernes side, men valgte blot at hylde Christian Eriksen på sociale medier. Hvilket har mødt voldsom kritik fra flere sider.

Og senest var der hele skandalen om den danske fan, der fik fjernet sit regnbueflag på stadion i Baku. En sag, som UEFA har sagt, de undersøger. Men trods massive beviser i sagen, er der endnu intet svar fra UEFA eller Ceferin.