Lyt til artiklen

Vild, vanvittig og enormt rørende.

Det beskriver nok meget godt den oplevelse, som den danske EM-trup fik torsdag aften i Parken.

For i en kæmpe rød-hvid kulisse spillede de danske drenge lige op med verdens nummer et, Belgien.

»Det har ikke bundfældet sig. Der var så mange stærke indtryk i går. Hele vejen ud til motorvejen stod der mennesker. Den modtagelse, den energi og den eksplosion i Parken. Det var vildt,« siger landstræner Kasper Hjulmand til TV3 Sport på et pressemøde fredag.

Foto: Friedemann Vogel / POOL
Vis mere

De danske stjerner skulle på bare fem dage forsøge at hive sig op efter den uhyggelige oplevelse lørdag aften, hvor Christian Eriksen kollapsede på banen.

Noget, holdet i den grad formåede.

»Jeg er totalt i beundring over, at man kan samle sig, som spillerne gjorde. At de kan rette fokus ind, at de kan levere en fodboldkamp som nummer et og så at spille på det niveau. Jeg tror ikke, man forstår, hvor langt ud de skulle ud for at levere sådan en præstation,« siger Hjulmand og tilføjer:

»Det er virkelig en kraftanstrengelse, og så bliver alt bare givet. Alt blev givet ude på det græs. Der var ingenting tilbage.«

På trods af den gode præstation, så skal der dog point på tavlen nu, hvis Danmark skal videre i turneringen.

»Men nu vil jeg have en sejr. Jeg er træt af at tale om, at vi spillede godt, men tabte,« afslutter landstræneren.

Danmark tabte 1-2 til Belgien i den anden gruppekamp ved EM.

Yussuf Poulsen fik ellers hele Parken til at gå amok, da han efter 1 minut og 40 sekunder sendte bolden i kassen og brød ud i vild jubel.

Efterfølgende skruede de belgiske verdensstjerner dog op for tempoet, og efter en tæt anden halvleg kunne Belgien gå fra Parken med de tre point.