Det er EM-semifinale, det er Wembley, og det er mod England.

Alt er lagt op til, at lille Danmark burde lade sig kue og bøje nakken for mægtige England – fodboldens hjemland. Men det kan de glemme alt om på de britiske øer. For det er langtfra den mentalitet, som den danske landstræner møder op med onsdag aften i regnvåde London.

»Vi er i en fase med det danske landshold, hvor vi bevæger os væk fra hele tiden at være underdog. Vi prøver at tage initiativet i kampene, uanset hvem der spiller på den anden side. Vi prøver at være proaktive og score mål. Men i en kamp mod England vil vi være … ikke underdog, jeg bryder mig ikke om underdog-mentaliteten. Vi vil tage kontrollen så meget, som vi kan. Vores mindset er ikke som en underdog. Det er at skabe og angribe og være proaktive,« siger Kasper Hjulmand og banker det fast:

»Vores mentalitet er ikke at kigge på modstanderen og tænke, at de er bedre end os.«

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Danmark er ikke favoritter i en kamp på Englands hjemmebane, hvor langt størstedelen af de 60.000 tilskuere kommer til at holde med deres egen engelske helte. Men det er altså ikke noget, der ryster de danske drenge.

Der er selvtillid i Kasper Hjulmands hold, og han har en god forklaring på den selvtillid.

»Vi har noget at have det i. Det er en fantastisk udfordring. Det er det, man drømmer om. Jeg har drømt om det, lige siden jeg var knægt. Jeg drømte så også om at gøre det som spiller. Det er jo en drengedrøm for de her spillere at spille en semifinale.«

»Tænk engang, hvis vores dejlige land med fem millioner mennesker kunne nappe England på Wembley,« siger Kasper Hjulmand.

Foto: Philip Davali
Vis mere

Der er ingen tvivl om, at den danske landstræner uden at ville indtage en underdog-rolle har set sit snit til også lige at sende en stor presbold over på det engelske landshold.

»Der er et stort pres på det engelske landshold i forhold til os. Vi kan og skal bruge den her lejlighed til at give den fuld skrue. De er godt hjulpet af et stort publikum, men der er også et enormt pres på et engelsk hold, hvor alle forventer, at de skal slå os,« siger Kasper Hjulmand.

Og så understreger han, at Danmark altså har masser af kvalitet til at gøre ondt på England.

»Vi har et godt hold og en fantastisk mentalitet. Vi har vist i lang tid, at vi er svære at slå. Modstanderne skal være rigtig, rigtig gode for at slå os. Det er ikke sket over natten, det er noget, vi har arbejdet på i lang tid.«